Κίνηση στους δρόμους: Πού έχει μποτιλιάρισμα τώρα - Ανοιχτά τα καταστήματα, δείτε το νέο ωράριο

Κίνηση στους δρόμους: Πού έχει μποτιλιάρισμα τώρα - Ανοιχτά τα καταστήματα, δείτε το νέο ωράριο

Κίνηση στους δρόμους: Το άνοιγμα των καταστημάτων προκάλεσε μποτιλιάρισμα σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής -

kinisi_dionisos
Άνοιξε σήμερα η αγορά και τα καταστήματα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία από τις 7 το πρωί, ύστερα από τρεις μήνες. Ενώ οι εκπτώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, οι έμποροι άνοιξαν από νωρίς σήμερα τα μαγαζιά τους, με μάσκες και αντισηπτικά, και υποδέχονται τους πελάτες, με βάση τα όρια που έχουν θεσπιστεί για τον αριθμό των ατόμων που μπορεί να βρίσκεται κάθε φορά στο κατάστημα. Παρά το τσουχτερό κρύο, οι καταναλωτές έσπευσαν  να κάνουν τις αγορές τους.

Αυτή την ώρα, μεσημέρι Δευτέρας, έχει ξεκινήσει το δεύτερο «κύμα» κυκλοφοριακής συμφόρησης στους δρόμους, μετά το πρωινό μποτιλιάρισμα στους πιο κεντρικούς δρόμους του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Ειδικότερα, κίνηση και μποτιλιάρισμα θα συναντήσουν οι οδηγοί επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Ψυχικού, και επί της λεωφόρου Μεσογείων, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη. 

Αυξημένη είναι η κίνηση και στο κέντρο της Αθήνας. Μποτιλιάρισμα καταγράφεται επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, στο ρεύμα προς Αθήνα και στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ύψος του Χίλτον και στα δύο ρεύματα. 


LIVE η κίνηση ΕΔΩ


Εικόνα της κίνησης μέσω του χάρτη της Google
kinisi_botiliarisma_katastimata_sms
Κλείσιμο
Το ωράριο σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα - «Αν αυξηθούν τα κρούσματα, θα κλείνουν ανά περιοχή», λέει ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ θα είναι τα σούπερ μάρκετ, εκτός από αυτά που βρίσκονται μέσα σε εμπορικά κέντρα που ανοίγουν στις 10 το πρωί.

Ταυτόχρονα σε περιοχές που είναι σε αυστηρό lockdown όπως είναι οι περιοχές Άργος, Ασπρόπυργος, Θήβα, Λιβαδειά, Μενίδι, Ναύπλιο, Πτολεμαΐδα & Σπάρτη, τα σούπερ μάρκετ κλείνουν στις 17:30.

Με το άνοιγμα των καταστημάτων από σήμερα επέρχονται και οι αλλαγές και στο ωράριο των σούπερ μάρκετ καθώς, μέχρι και τη προηγούμενη βδομάδα έκλειναν στις 20:30 το βράδυ.
magazia_oures_



«Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί, ώρα όπου μπορεί καποιος να ξεκινήσει για τις αγορές του αλλά μέχρι τις 20:00. Αυτό ισχύει και για τα σούπερ μάρκετ», τόνισε ο γενικός γραμματέας εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ερωτηθείς πώς θα ελέγχεται ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών, υπογράμμισε: «Πιστεύουμε ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται το σπουδαίο αυτό βήμα και δεν θα το κλωτσήσει, δεν θα μπούμε στη λογική να κυνηγάμε σαν το σκύλο με τη γάτα ο ένας τον άλλο. Πιστεύουμε ότι καταλαβαίνουμε όλοι που βρισκόμαστε κυρίως πρέπει να καταλάβουν ότι όποιος μπει στο παιχνίδι να σβήνει τα μηνύματα ή να εμπαίζει τις αρχές την ίδια στιγμή θα είναι υπεύθυνος για την απώλεια θέσεων εργασίας της χώρας γιατί θα ξανακλείσει το εμπόριο και ως εκ τούτου καταλαβαίνετε ότι η επόμενη επανεκκίνηση μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολη. Ευελπιστώ όλοι να δείξουμε την ωριμότητα και την αγάπη προς τη χώρα, τις επιχειρήσεις και τους συνανθρώπους μας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτή την επανεκκίνηση και να μην βρεθούμε ξανά σε περιορισμούς. Δεν μπορεί να έχουμε πείσει τα παιδιά στα Δημοτικά να φοράνε τις μάσκες απαρέγκλιτα και να μην μπορουμε να ελέγξουμε τις ώρες που εμείς θέλουμε να κάνουμε τα ψώνια μας».

Δείτε σε βίντεο τη συνέντευξη του γενικού γραμματέα Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδη



Ειδήσεις σήμερα: 

Πώς θα ήταν άραγε τα πρόσωπα του Αριστοτέλη, του Ομήρου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
  
Η Σοφία Μπεκατώρου στο «ΘΕΜΑ»: Ο αθλητισμός είναι γεμάτος με τύπους σαν τον βιαστή μου

Κορωνοϊός - Ανησυχητική έρευνα: 1 στους 8 ασθενείς πεθαίνει εντός 140 ημερών μετά την «ανάρρωση»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης