Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί ο «Λέανδρος» σήμερα και αύριο, εξηγεί ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές

Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί ο «Λέανδρος» σήμερα και αύριο, εξηγεί ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές

Σε ποιες περιοχές θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες - Τι καιρός αναμένεται για το βράδυ - Από πότε αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων - Πότε έρχονται βροχές

kairiko
Μπορεί η θερμοκρασία εξαιτίας της κακοκαιρίας Λέανδρος να δείχνει αυτή την ώρα σε πολλές περιοχές της χώρας αρκετά κάτω από το μηδέν φτάνοντας στα ορεινά σημεία της Κοζάνης ακόμα και τους -19 βαθμούς Κελσίου ωστόσο τα φαινόμενα από αύριο εξασθενούν ενώ από Τετάρτη θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές η τριήμερη αυτή κακοκαιρία που πλήττει την χώρα μας δεν είχε τα έντονα φαινόμενα που όλοι περίμεναν με αποτέλεσμα να είναι μια συνηθισμένη χειμωνιάτικη κακοκαιρία.

«Το τρίτο αυτό κύμα της μίνι κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την χώρα μας έδωσε χιονοπτώσεις και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Σε συνάρτηση με τα αλλά δυο κύματα που προηγήθηκαν έδειξε πως ήταν μια συνηθισμένη χειμωνιάτικη κακοκαιρία και τίποτα περισσότερο, χωρίς έντονα φαινόμενα σαν εκείνα που είχαμε ζήσει τον Ιανουάριο του 2002» αναφέρει ο κ. Καντερές και προσθέτει: «Αναμφίβολα όμως το χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας αυτής ήταν η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, όπου και σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα χιόνια που έπεσαν σχετικά ήταν λίγα, ενώ σε ορεινές περιοχές περισσότερα, όμως σίγα σιγά θα λιώσουν τις επόμενες ημέρες και θα απορροφηθούν από το υπέδαφος του υδροφόρου ορίζοντα της γης».

Οι επόμενες ώρες κατά την εκτίμηση του Νίκου Καντερέ:

«Για τις επόμενες ώρες θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές, με την Κρήτη να χτυπιέται περισσότερο καθώς προς τα εκεί θα επεκταθούν τα φαινόμενα τα οποία θα δώσουν αρκετές βροχές. Το βράδυ θα έχει αρκετό και τσουχτερό κρύο με αρνητικές θερμοκρασίες, κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα όμως βαθμιαία θα εξασθενίσουν για να πάμε στην Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη με ηλιοφάνεια, όπου θα αρχίσει ν ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή. Προς το τέλος της εβδομάδες έρχονται νοτιάδες, όπου θα φέρουν μια νέα διαταραχή το Σαββατοκύριακο με βροχές που θα έχουν ως αποτέλεσμα να λιώσουν τα περισσότερα χιόνια».

Αττική

«Για τις επόμενες ώρες θα συνεχιστούν οι ασθενείς χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο ή το πιο ανησυχητικό. Κρύο θα έχουμε, με εξασθένιση των φαινομένων από αύριο και την Τετάρτη» σημειώνει ο Νίκος Καντερές.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πώς θα ήταν άραγε τα πρόσωπα του Αριστοτέλη, του Ομήρου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Νέες αποκαλύψεις από τον Κακλαμανάκη: Δεν είναι μόνο η Μπεκατώρου - Γνώριζα για τον βιασμό
 
Καιρός στην Αθήνα: Χιονίζει στα βόρεια προάστια - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης