Μόσιαλος: Ο μαζικός εμβολιασμός επιβραδύνει την εξάπλωση κορωνοϊού όπως φάνηκε και στο Ισράηλ

Μόσιαλος: Ο μαζικός εμβολιασμός επιβραδύνει την εξάπλωση κορωνοϊού όπως φάνηκε και στο Ισράηλ

«Δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος που να συνδέεται με τον εμβολιασμό», τονίζει ο καθηγητής  σε νέα ανάρτησή του στο Facebook

mosialos_main
Στο «success story» του Ισραήλ, σε σχέση με την πορεία των εμβολιασμών, αναφέρθηκε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

«Τα στοιχεία από το Ισραήλ δείχνουν πως ο μαζικός εμβολιασμός μάλλον επιβραδύνει την εξάπλωση του κορωνοϊού και δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος που να συνδέεται με τον εμβολιασμό», σχολίασε σε νέα ανάρτησή του στο Facebook.

«Σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί (ή έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον την πρώτηδόση). Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 22% του πληθυσμού, σχεδόν 76% των πολιτών άνω των 60 ετών και, επιπλέον, άνω του 60% των ευάλωτων ομάδων», έγραψε ακόμη.

«Πως αξιολογείται η πορεία της αποτελεσματικότητας του εμβολίου λοιπόν: 1. Οι πόλεις με υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού έχουν λιγότερους ασθενείς. 2. 2 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό περίπου του 30% των πολιτών άνω των 60 ετών, καταγράφηκε πτώση 25% στο (%) ποσοστό όσων νόσησαν σοβαρά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα (τα αποτελέσματα προκύπτουν από αναλύσεις του εβδομαδιαίου μέσου όρου). Δεν υπάρχει όμως περιθώριο για εφησυχασμό και απλές επιδημιολογικές αναλύσεις. Σε μια δυναμική κατάσταση όπως αυτή που εξελίσσεται στο Ισραήλ, με υψηλή εξάπλωση του ιού στην κοινότητα, και με ταυτόχρονο μαζικό εμβολιασμό τέτοιας ταχύτητας, τα αποτελέσματα πρέπει να αναλύονται πολύ προσεκτικά. Δηλαδή, όχι μόνο με άξονα το αν συμβαδίζουν με την επίδραση του μαζικού εμβολιασμού, αλλά και με το εάν οφείλονται σε διακυμάνσεις της πανδημίας. Οι δε διακυμάνσεις μπορεί να οφείλονται σε χρονική, γεωγραφική ή ακόμα και πληθυσμιακή διαφοροποίηση», συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων.


Ειδήσεις σήμερα

Τι ισχύει από Δευτέρα για το λιανεμπόριο - Τι θα «μετρήσουν» οι ειδικοί για να ανοίξουν τα σχολεία

Καιρός: Δείχνει τα «δόντια» του ο Λέανδρος - Κλειστά σχολεία και οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Βόμβα Κακλαμανάκη: Απειλήθηκε δύο φορές η ζωή μου - Bία και ομερτά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης