Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στα λευκά η χώρα με τσουχτερό κρύο - Ποιες περιοχές έχουν τα περισσότερα προβλήματα

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στα λευκά η χώρα με τσουχτερό κρύο - Ποιες περιοχές έχουν τα περισσότερα προβλήματα

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στη Στερεά Ελλάδα σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομίας - Το έστρωσε στη Θεσσαλονίκη, προβλήματα με την ηλεκτροδότηση - Χιόνια στα ορεινά της Αχαΐας και Κορινθίας - Εξασθενούν τα φαινόμενα στη Θεσσαλία - Χιόνια και στην Αττική, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

eyvoia-xionia-arthro
Στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα, αλλά και νοτιότερα προς Φθιώτιδα και Βοιωτία μεταφέρεται το κύμα της κακοκαιρίας από τον «Λέανδρο». Ωστόσο, από τις 8.00 π.μ παρατηρείται μια ύφεση στα φαινόμενα. Οι χιονοπτώσεις έχουν ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα, όμως έχουν περιοριστεί σε ένα ύψος από 400 μέτρα και πάνω με συνέπεια να μην δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα στα πεδινά.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι περιορισμένα τα προβλήματα, ενώ όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας είναι σε ετοιμότητα από τα μεσάνυχτα.

Χιόνια στη Στενή Ευβοίας


Σύμφωνα με αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις ουσιαστικά απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν ωφέλιμο φορτίο πάνω από 1,5 τόνων στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα από τον κόμβο των Ραχών στο 242 χιλιόμετρο μέχρι η Μαλακάσα και το 56ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Αθηνών. Επίσης η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τον δρόμο από Χαλκίδα προς Σχηματάρι στο ρεύμα προς το Σχηματάρι.

Μαλακάσα
Κλείσιμο


IMG_2005
IMG_1991


Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα κρίσιμα σημεία παρεμβαίνουν και ακινητοποιούν τα φορτηγά αυτοκίνητα που κινούνται στον εθνικό δρόμο έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας τα προβλήματα εντοπίζονται στην κίνηση των οχημάτων σχεδόν σε όλους τους οδικούς άξονες του νομού όπου οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες. Αλυσίδες χρειάζονται:

- Εθνική οδό Καρπενησίου - Λαμίας, από την 5η χ/θ έως την 8η χ/θ,

- Εθνική οδό Καρπενησίου - Αγρινίου, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ,

- Παλαιά Εθνική οδό Καρπενησίου - Λαμίας, από την 8η χ/θ έως την 12η χ/θ,

- Επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Κρικέλλου - Δομνίστας, από την 12η χ/θ έως την 25η χ/θ,

- Επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Στενώματος, από την 2η χ/θ έως την 17η χ/θ.

- Επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Φιδακίων - Αγίας Βλαχέρνας, από την 3η χ/θ έως την 25η χ/θ,

- Επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Φουρνάς, από την 12η χ/θ έως την 22η χ/θ,

- Επαρχιακή οδό Φουρνάς - Καρδίτσας, από την 2η χ/θ έως την 14η χ/θ,

- Επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Προυσού - Αγρινίου, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ,

- Επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Χιονοδρομικού Κέντρου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.

IMG_1989
IMG_1997


Σε ότι αφορά την Φωκίδα δεν υπάρχει πρόβλημα στο οδικό δίκτυο από τη Λαμία μέχρι την 'Αμφισσα και την Ναύπακτο αντίθετα υπάρχουν προβλήματα κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οδηγών στους παρακάτω δρόμους:

- Παλαιά Εθνική οδό Αντιρρίου - Λιδορικίου, από την 25η χ/θ έως την Ιερά Μονή Βαρνάκοβας,

- Παλαιά Εθνική οδό Αντιρρίου - Λιδορικίου, από την 25η χ/θ έως την 42η χ/θ (Χάνι Ρέρεση),

- Επαρχιακή οδό Γραβιάς - Καλοσκοπής - Πυράς - Μαυρολιθαρίου - Καστριώτισσας,

- Επαρχιακή οδό Γραβιάς - Καστελλίων - Οινοχωρίου,

- Επαρχιακή οδό Γραβιάς - Βάργιανης,

- Επαρχιακή οδό Πολύδροσου - 'Ανω Πολύδροσου - Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού,

- Επαρχιακή οδό Πολύδροσου - Επταλόφου - Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού,

- Επαρχιακή οδό Τειχίου - Περιθιώτισσας.

IMG_1996
IMG_2006


Προβλήματα στην κίνηση έχουν δημιουργηθεί και σε οδικά δίκτυα της περιφερειακής ενότητας Πελοποννήσου. 

Χιονίζει στην Αττική

Χιονίζει από το πρωί και στα ορεινά της Αττικής, όπου η Αστυνομία έκλεισε ήδη δρόμους και προχώρησε σε μερικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που σχεδιάστηκε κατά την χτεσινή μεγάλη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Πολιτική Προστασία.

Πάρνηθα#  #Parnitha#Greecefilm#sanatorio#parntha


Στα λευκά η Θεσσαλονίκη

Στα λευκά ντύθηκε η Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία. Η πυκνή χιονόπτωση άρχισε τα ξημερώματα και συνεχίζεται ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, στο Χορτιάτη, το Πανόραμα, το Ρετζίκι, το Ωραιόκαστρο, τον Τρίλοφο, την Πυλαία και άλλες περιοχές το έχει στρώσει, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Thestival.gr Χιονίζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χαράλαμπος Στεργιάδης, Διευθυντής πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, χρειάζεται προσοχή, χωρίς να έχουν προκύψει σημαντικά προβλήματα, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται προς το Χορτιάτη και προς το νοσοκομείο Παπανικολάου. Κλειστές παραμένουν οι επαρχιακές οδοί Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου και Αγίου Βασιλείου- Χορτιάτη. Αλυσίδες χρειάζονται επίσης τα οχήματα που κινούνται σε τμήματα του οδικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής, της Πέλλας και του Κιλκίς.

HALKIDIKINEWS - Πολυγύρος χιόνια 16-1-21


Ειδικότερα, στη Χαλκιδική απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού (από το 55ο έως το 85ο χλμ), στη διασταύρωση Βάβδου, στο δημοτικό διαμέρισμα Παλαιοκάστρου - Ταξιάρχη και στη δασική οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).

Στην Πέλλα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας και στο Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Λιβαδίων.

Χιόνια Αλεξάνδρεια Ημαθίας - GRTimes.gr


Στο μεταξύ, χωρίς ρεύμα παραμένουν από το πρωί πολλές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, λόγω της κακοκαιρίας. Προβλήματα καταγράφονται σε: Περαία, Τρίλοφο, Αγία τριάδα, Ν. Επιβάτες και σε όλες τις γύρω περιοχές.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ενώ σε πολλούς δρόμους και περιοχές το έχει στρώσει. Σύμφωνα με αναγνώστες του GRTimes.gr, από την κακοκαιρία σημειώνονται και διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του δήμου, ανά διαστήματα. Από τις 10 το πρωί περίπου χωρίς ρεύμα έχουνε μείνει οι κάτοικοι του χωριού Αγκαθιά.

Με αλυσίδες η κiνηση των οχημάτων στην Δυτική Μακεδονία

Με αντιολισθητικές αλυσίδες και λάστιχα χιονιού διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας της συνεχούς χιονόπτωσης. Σε πολλά ορεινά σημεία της περιφέρειας το χιόνι ξεπερνά τα 15 εκατοστά, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες της περιφέρειας και των δήμων από τα ξημερώματα προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ελαστικών χιονιού ή αντιολισθητικών αλυσίδων στο τμήμα Α/Κ Πολυμύλου - Α/Κ Κοίλων καθώς και σε όλο το Εθνικό, Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Κοζάνης .Επίσης με δυσκολία και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση στο Επαρχιακό δίκτυο από το 13ο έως 54ο χλμ Γρεβενών - Σαμαρίνας από το 13ο έως 45ο χλμ. Γρεβενών - Χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας από το 13ο έως 45ο χλμ Γρεβενών - Περιβολίου και από το 20ο έως 35ο χλμ. Γρεβενών - Κρανιάς.

Σε ότι αφορά την ΠΕ Καστοριάς και Φλώρινας η χιονόπτωση είναι σφοδρότερη και η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων είναι αναγκαία σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Ανοικτοί οι δρόμοι στην Καρδίτσα

Ανοικτοί είναι οι δρόμοι στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας από την χιονόπτωση των τελευταίων ωρών, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος.

mouz_1601_2


Στους δρόμους βρίσκονται 58 μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας, τα οποία καθαρίζουν και ρίχνουν αλάτι στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο. Το ύψος του χιονιού, σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή της Αργιθέας φτάνει τα 40 εκατοστά, στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα τα 20 περίπου εκατοστά και στο υπόλοιπο κομμάτι της Περιφερειακής Ενότητας τα τρία περίπου εκατοστά.

Χιόνι στα ορεινά και πεδινά των Τρικάλων

Με χιόνι έχει σκεπαστεί τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο της περιοχής. Σε αυτή την προσπάθεια συνδράμουν 32 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων, ρίχνοντας αλάτι στους δρόμους, οι οποίοι σύμφωνα με όσα δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, είναι ανοικτοί και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις.

trikala_2
trikala_xioni1


Το ύψος του χιονιού ποικίλλει ανά περιοχή. Στο Δήμο Πύλης και προς Μεσοχώρα αυτό κυμαίνεται από 25-30 εκατοστά, στα ορεινά της Καλαμπάκας από 5-10 εκατοστά και στις υπόλοιπες περιοχές από 2-5 εκατοστά. Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων εφιστά επίσης την προσοχή στους οδηγούς κατά τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αστυνομικών αρχών.

Έχουν εξασθενήσει τα φαινόμενα στη Λάρισα

Χιονόπτωση σημειώθηκε στην πόλη της Λάρισας σήμερα τα ξημερώματα κυρίως στις συνοικίες της περιοχής αλλά και στο κέντρο της πόλης, ενώ αυτή την ώρα το φαινόμενο έχει εξασθενήσει.

Μηχανήματα του Δήμου Λαρισαίων επιχείρησαν κάνοντας τον αναγκαίο αποχιονισμό στους κεντρικούς δρόμους αλλά και ρίχνοντας αλάτι στις κεντρικές αρτηρίες και στις εισόδους της πόλης για την προστασία από τον παγετό.

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων βρίσκεται σε ετοιμότητα, για το ενδεχόμενο το φαινόμενο να ενταθεί τις επόμενες ώρες. Παράληλλα η υπηρεσία του δήμου έχει προχωρήσει και σε ενημέρωση των διευθυντών των σχολείων ώστε να προμηθευτούν τις απαραιτητες ποσότητες αλατιού.

Χιόνιζε όλη τη νύχτα στα Ιωάννινα

Χιονοπτώσεις σημειώνονται από την νύχτα σε όλους τους ορεινούς δήμους της Ηπείρου από το Πωγώνι μέχρι τα Τζουμέρκα. Ασθενής χιονόπτωση παρατηρείται και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Αλατιέρες και μηχανήματα αποχιονισμού έχουν βγει από τα ξημερώματα σε όλο το επαρχιακό δύκτιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην κυκλοφορία των οχημάτων. Το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από 3 εκατοστά στις παρυφές της πόλης των Ιωαννίνων, έως μισό μέτρο στην Αετομιλίτσα, Δίστρατο, Φούρκα, Μηλιά.

Χιονίζει στην Ορεινή Ναυπακτία - Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο.


Σφοδρή χιονόπτωση στην Εύβοια

Παγετός και έντονη χιονόπτωση έκαναν την εμφάνισή τους σε σημεία στην Εύβοια.

Στην περιοχή του Γέροντα κοντά στην Ερέτρια, στην Σέττα και στην περιοχή “Άγιος” προς Βόρεια Εύβοια είναι αρκετά έντονα τα φαινόμενα με τα συνεργεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων να είναι σε επιφυλακή, ενώ την προσπάθεια ενισχύουν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ αρκετοί σύλλογοι όπως της ΕΣΔΔΕ και των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών από τα Ψαχνά βρίσκονται στα σημεία.

Τα φαινόμενα αναμένονται να επεκταθούν και στις πεδινές περιοχές τις επόμενες ώρες.

Eviathema.gr - Έντονη χιονόπτωση στην Εύβοια [ΣΤΕΝΗ, ΑΓΙΟ,  ΚΑΜΠΙΑ]

Χιόνι και στα ορεινά της Αχαΐας


Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται στα ορεινά της Αχαΐας, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία. Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στην επαρχιακή οδό Πούντας - Καλαβρύτων όπου χρειάζονται αλυσίδες.

Δείτε την εικόνα από το kalavryta.meteoclub, το ορεινό δίκτυο και την πόλη των Καλαβρύτων.

kalavryta1


Ειδήσεις σήμερα

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνι και κρύο στην Κεντρική Ελλάδα - Χιονίζει και στα ορεινά της Αττικής

Στον εισαγγελέα σήμερα τα δύο ανήλικα αδέλφια δράστες της επίθεσης στο μετρό

Σοφία Μπεκατώρου: Οργή στο twitter για το «εμείς δεν ξέραμε» της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης