Πατούλης: Πώς θα βοηθήσουμε στον εμβολιασμό ΑμΕΑ και κατάκοιτων ηλικιωμένων

Πατούλης: Πώς θα βοηθήσουμε στον εμβολιασμό ΑμΕΑ και κατάκοιτων ηλικιωμένων

Δέκα κλιμάκια με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό διαθέτουν στο υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής – Θα αναλάβουν να εμβολιάσουν τους κατάκοιτους και τους κινητικά ανάπηρους

patoulis
Τον εμβολιασμό των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να μετακινηθούν προτίθεται να αναλάβει ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής, διαθέτοντας για τον σκοπό αυτό στο Υπουργείο Υγείας, τα εξειδικευμένα κλιμάκιά τους, προκειμένου να συμβάλλουν στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Πρόκειται για δύο ασθενοφόρα και 10 κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι, στελεχωμένες με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης είπε στο protothema.gr: «Στην προσπάθεια να βοηθήσουμε τους κατάκοιτους και τους κινητικά ανάπηρους που δεν μπορούν να προσέλθουν στα ιατρικά κέντρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής για την περιοχή αρμοδιότητάς τους διαθέτουν στο Υπουργείο Υγείας 10 κλιμάκια που είναι από επιστήμονες γιατρούς εξειδικευμένους αλλά και νοσηλευτικό επιστημονικό προσωπικό το οποίο με δικά μας αυτοκίνητα προφανώς, μπορούν να εμβολιάζουν τους ανθρώπους όπως και δυο ασθενοφόρα που διαθέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Αυτά τα διαθέτουμε στο Υπουργείο Υγείας για να μπορέσει να το κάνει χρήση και να μας συντονίσει να το κάνουμε». 

«Πρέπει να επισημανθεί ότι το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κινητών Ομάδων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής έχουν διενεργήσει όλους αυτούς τους μήνες εκατοντάδες rapid test, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιδημιολογική επιτήρηση του Λεκανοπεδίου. Είμαστε κοντά στον κάθε πολίτη της Αττικής και ειδικά σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» πρόσθεσε ο κ. Γιώργος Πατούλης.

Ειδήσεις σήμερα

Σταθμάρχης για τον ξυλοδαρμό του στο μετρό: Φώναζα φτάνει, έφαγα κλωτσιές στη μέση και σαν να μου κόπηκαν τα πόδια

Ίμια: Επικίνδυνα παιχνίδια από τουρκική ακταιωρό - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αναμένονται χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες– Ισχυρός παγετός αύριο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης