Κορωνοϊός: Μαζεύτηκαν 30 άτομα για κοπή πίτας στον Δήμο Μεγανησίου - Τι απαντά ο δήμαρχος

Κορωνοϊός: Μαζεύτηκαν 30 άτομα για κοπή πίτας στον Δήμο Μεγανησίου - Τι απαντά ο δήμαρχος

Τι αναφέρει τοπική ιστοσελίδα - «Αντιπολιτευτικό σάιτ γράφει ψέματα» καταγγέλλει ο δήμαρχος του νησιού

pita-dhmos
Η ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Μεγανησίου πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο και φέτος.

Ωστόσο αυτό που έχει εξοργήσει τους κατοίκους είναι ότι παρά την πανδημία μαζεύτηκαν 30 άτομα σε κλειστό χώρο για να κόψουν την πίτα. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η ιστοσελίδα meganisilife η οποία αναφέρει τα εξής: 

«Παρόντες οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής, οι υπάλληλοι του δήμου και εξωτερικοί συνεργάτες, οι πάρεδροι των οικισμών και το εργατικό προσωπικό. Πάνω από 30 άτομα(εκτός από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης που δεν κλήθηκαν) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δημάρχου. Και αυτό θα ήταν απόλυτα θεμιτό εάν δεν διανύαμε περίοδο απαγόρευσης συναθροίσεων και συγκεντρώσεων σε κλειστό χώρο και μάλιστα την στιγμή που:

1. Η δημοτική αρχή σε παλιότερη περίπτωση συνάθροισης 18 ατόμων σε εξωτερικό χώρο ( Μια μέρα πριν τη λήξη των μέτρων) με δελτίο τύπου καταδίκασε και προσέβαλε δημόσια τους παρευρισκόμενους χαρακτηρίζοντας την ενέργειά τους επικίνδυνη για την δημόσια υγεία και τον τουρισμό. Οι συναθροίσεις για τις πίτες επιτρέπονται;Ποια η διαφορά;

2. Τα δημοτικά συμβούλια και οι συνεδριάσεις των οργάνων γίνονται με τηλεδιάσκεψη αφού ο νόμος απαγορεύει τις δια ζώσης συνεδριάσεις για λόγους προστασίας. Να υποθέσουμε ότι από εδώ και στο εξής θα γίνονται στην αίθουσα έστω κεκλεισμένων των θυρών; Εξάλλου άλλο 30 και άλλο 13 άτομα.

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ 2021



3. Οι πολίτες εξυπηρετούνται με ραντεβού προκειμένου να μην συνωστίζονται στον χώρο του δημαρχείου και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των υπαλλήλων (υπάρχουν ανακοινώσεις) Άλλο πολίτης και άλλο υπάλληλος;

Κατανοούμε την υποχρέωση της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στις εθιμοτυπικές υποχρεώσεις της και την ανάγκη του δημάρχου να εκθειάσει τον εαυτό του και την διοίκησή του για το έργο του (ακυρώνοντας φυσικά και όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές). Δεν κατανοούμε την σπουδή και τον τρόπο που επέλεξε να το κάνει.

Παρότι ο κορωνοϊός δεν απειλεί το Μεγανήσι (τα εύσημα στον δήμαρχο !!! ) Οι αρχές οφείλουν να δίνουν το καλό παράδειγμα.

Επίσης είναι εγωιστικό, ανεπίτρεπτο και άδικο να οικειοποιούμαστε και να ακυρώνουμε σε μια τέτοια κρίση την προσπάθεια όλων των Μεγανησιωτών, την υπακοή στους κανόνες, την στέρηση της ελευθερίας, τη στέρηση του μεροκάματου, την μοναξιά των μεγαλύτερων, την προσοχή,την απομόνωση, την απομάκρυνση από τα παιδιά μας την απουσία των δικών μας και ότι άλλο έχουμε στερηθεί τόσο καιρό για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και το νησί από τον ιό. Αν είναι έτσι τότε να εύχεστε το νησί να παραμείνει καθαρό, αλλιώς στο πρώτο κρούσμα οφείλετε να αναλάβετε και την ευθύνη».

Τι απαντά ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Μεγανησίου, Παύλος Δάγλας, επικοινώνησε με το protothema.gr, καταγγέλοντας τη «συκοφαντική» όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση προς τη δημοτική αρχή, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όσα γράφτηκαν είναι ψέματα, δεν ισχύουν και η ιστοσελίδα που τα έγραψε είναι αντιπολιτευόμενη, με μοναδικό σκοπό να θίξει την υπόληψη του ίδιου και της δημοτικής αρχής»

«Στο χώρο ήμουν παρών εγώ, οι δύο αντιδήμαρχοι, οι τρεις πάρεδροι, το μόνιμο προσωπικό δηλαδή πέντε άτομα και ακόμα πέντε εργαζόμενοι καθαριότητας. 18 άτομα το πολύ δηλαδή. Η κοπή πίτας κράτησε μόλις μισή ώρα και τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό και οι απαραίτητες αποστάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά στο protothema.gr ο κ. Δάγλας

Ειδήσεις σήμερα

Μπορούν να εμβολιαστούν και οι έγκυες

Κορωνοϊός: Στα 671 τα νέα κρούσματα - 340 οι διασωληνωμένοι, 25 θάνατοι

ΗΠΑ: Στρατόπεδο το Καπιτώλιο ενώ η Βουλή συζητά την παραπομπή Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης