Greek House Davos 2021: Η αναβαθμισμένη θέση της Ελλάδας και οι προοπτικές μεγάλων επενδύσεων

Greek House Davos 2021: Η αναβαθμισμένη θέση της Ελλάδας και οι προοπτικές μεγάλων επενδύσεων

Το World Economic Forum διεξάγεται παραδοσιακά στο Νταβός-Κλόστερ της Ελβετίας αν και φέτος λόγω της υγειονομικής κρίσης, θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη στις 18-21 Μαΐου 2021

davos-64
Τις προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα για την εποχή μετά την πανδημία φιλοδοξεί να αξιοποιήσει το Greek House Davos δίνοντας «φωνή» στο ελληνικό επιχειρείν.

Σε μία σειρά από περίπου 20 κλειστά roundtables και workshops, το Greek House Davos, μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, υπό τον συντονισμό του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ και σε συνεργασία με την επί 41 χρόνια επικεφαλής του WEF, Denise Burnet, στόχο έχει την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας και την προσέλκυση περισσότερων μακροχρόνιων επενδύσεων φέρνοντας πιο κοντά από ποτέ, ελληνικές επιχειρήσεις και ξένους επενδυτές.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της διπλωματίας, της δημοσιογραφίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας με το Greek House Davos να αναλαμβάνει τη διοργάνωση τόσο φυσικών και όσο διαδικτυακών εκδηλώσεων.

Επικεφαλής του εγχειρήματος που επιβεβαιώνει και τον σημαίνοντα ρόλο της Ελλάδας στο WEF, είναι η Ειρήνη Βανταράκη, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας AVADAR TRANSATLANTIC, η οποία έχει μακρά πρότερη εμπειρία σε κορυφαίες εταιρείες όπως η Μotor Οil ενώ συνεργάζεται στενά με τον διεθνή Όμιλο ARTOC GROUP FOR INVESTMENTS του Αιγύπτιου δισεκατομμυριούχου και βασικού χρηματοδότη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Shafik Gabr.

Λειτουργώντας υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΕΟΤ, το Greek House Davos είναι μια πλατφόρμα πολυσυμμετοχικού διαλόγου υψηλού επιπέδου συναντήσεων, διαπραγματεύσεων και δικτύωσης ανάμεσα σε επιχειρηματίες, πολιτικούς ηγέτες και εκπροσώπους Οργανισμών και Φορέων αποσκοπώντας στην σφυρηλάτηση συνεργασιών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Μιλώντας για τον ρόλο της Ελλάδας, η Ειρήνη Βανταράκη αναφέρει στο protothema.gr πως η χώρα μας «μετά από απομόνωση, αποτέλεσμα της τελευταίας οικονομικής κρίσης, επανέρχεται πιο ισχυρή και έτοιμη να συμμετέχει στον διεθνή διάλογο ως θεμελιωτής των αξιών όπου έχει διαχρονικά υποστηρίξει». Σημειώνει δε πως η Ελλάδα «έχει εν πολλοίς αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των συνομιλητών της χάρις στην αφοσίωσή της στο Διεθνές Δίκαιο, ενώ προσελκύει όλο και περισσότερες στρατηγικές επενδύσεις διεθνών κολοσσών».

Καταλήγοντας η επικεφαλής του εγχειρήματος τονίζει πως «ρόλος και σκοπός του Greek House Davos είναι η περαιτέρω ενίσχυση της εικόνας της χώρας ως επενδυτικού προορισμού και η προσέλκυση ακόμη περισσότερων επενδύσεων, που θα αποτελέσουν game changer για μια δίκαιη ανοικοδόμηση, στην μετά-COVID-19 εποχή».

Κλείσιμο
Το World Economic Forum διεξάγεται παραδοσιακά στο Νταβός-Κλόστερ της Ελβετίας αν και φέτος λόγω της υγειονομικής κρίσης, θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη στις 18-21 Μαΐου 2021.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Συνάντηση Τραμπ-Πενς στον Λευκό Οίκο, η πρώτη μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Πανδημία-Σλοβενία: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι θάνατοι- Σήμερα φτάνουν οι πρώτες δόσεις της Moderna


Ποιοι θα έχουν εμβολιαστεί έως τον Μάρτιο - Τα 8 βήματα για να κλείσετε ραντεβού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης