Δήμαρχοι Κεντρικής Μακεδονίας: Πάρτε τώρα αυστηρότερα μέτρα - Άσκοπο το click away

Δήμαρχοι Κεντρικής Μακεδονίας: Πάρτε τώρα αυστηρότερα μέτρα - Άσκοπο το click away

Έντονος ο προβληματισμός των μελών του Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την πολιτεία και αφορούν την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού

thessaloniki1
Τον έντονο προβληματισμό τους για τον τρόπο που επιτηρούνται τα μέτρα περιορισμών που έχουν ληφθεί για την πανδημία εκφράζουν ομόφωνα τα μέλη του Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα των στιγμών και τους κινδύνους που υπάρχουν για την επιδείνωση της κατάστασης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, συγκάλεσε, με πρωτοβουλία του, εκτάκτως σήμερα, συνεδρίαση του ΔΣ, το οποίο ομόφωνα συμφώνησε στην ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, κυρίως στην κατεύθυνση της συστηματοποίησης των ελέγχων και της αυστηροποίησής τους.

Η ΠΕΔΚΜ, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση «με βασικό γνώμονα ότι πάνω από όλα βρίσκεται η ζωή και ο άνθρωπος», υποστηρίζοντας ότι «τίποτα άλλο δεν έχει μεγαλύτερη αξία έτσι ώστε να επιτρέπονται συνθήκες χαλάρωσης χάριν της οικονομίας και της αγοράς, ή της ικανοποίησης της θρησκευτικής ανάγκης του πιστού κάθε δόγματος».

Ειδικότερα, στην απόφαση του, η οποία θα υποβληθεί προς τους αρμόδιους Υπουργούς, το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ, αναφέρει:

- Παρατηρείται μία «διακριτική» σε πολλές περιπτώσεις επιτήρηση των μέτρων, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την κρισιμότητα των στιγμών.

- Έχει διαπιστωθεί πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away δεν δίνει την αναμενόμενη ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα, αφού λειτουργεί ως υποβοήθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό έχει ως συνέπεια την καταστρατήγηση του μέτρου, όπως για παράδειγμα με την πώληση αγαθών εντός του καταστήματος ή την παράδοση προϊόντων χωρίς ραντεβού, και θα πρέπει ουσιαστικά να επανεξετασθεί και κάτω από αυτές τις παραμέτρους. Και σίγουρα σε κάθε περίπτωση η αστυνόμευση να είναι αυστηρότατη.

- Η κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες δεν θυμίζει σε τίποτα ότι βρισκόμαστε σε περίοδο lockdown, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι, κυρίως στους περιφερειακούς δήμους, είναι ανύπαρκτοι.

Κλείσιμο
- Ιεροί Ναοί: Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνια. Πιστή τήρηση των μέτρων που από κοινού (Πολιτεία-Εκκλησία) έχουν αποφασισθεί, δίχως παρέκκλιση για οποιονδήποτε λόγο.

Οι τέσσερις προτάσεις

Με βάση τα παραπάνω το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ κρίνει απαραίτητη:

1. Την ενεργοποίηση περισσότερων μηχανισμών ελέγχου και επιβολή κυρώσεων ώστε «να οδηγηθούμε σε ταχεία μείωση των κρουσμάτων, για να μείνει πίσω μας ως θλιβερή παρένθεση το lockdown και τα μέτρα περιορισμού και να επιστρέψουμε το ταχύτερο δυνατόν υγιείς και ασφαλείς στην κανονικότητά μας».

2.  Άμεση επικαιροποίηση των μέτρων σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες, με ταυτόχρονη αυστηρή αστυνόμευση και επιτήρηση της εφαρμογής τους. Αυτό επιβάλλεται να γίνει άμεσα έτσι ώστε να μην υπάρχει πισωγύρισμα και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των συμπολιτών μας.

3. Δηλώνει ομόψυχα την αποφασιστικότητα των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους όπου τους ζητηθεί, στην εμβολιαστική διαδικασία, αλλά και να συμμετάσχουν οι ίδιοι στον εμβολιασμό.

4. Οι Δήμαρχοι επιθυμούν να είναι εκ των πρώτων που θα εμβολιασθούν στέλνοντας και μήνυμα ζωής, στις τοπικές τους κοινωνίες, καθώς, «είναι χρέος όλων μας να τελειώνουμε με τον εφιάλτη παίρνοντας τη ζωή στο χέρι μας».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΕΔΚΜ απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, και στους 38, να στείλουν όλοι μαζί το μήνυμα της ζωής, εμβολιαζόμενοι την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο, παρουσία των ΜΜΕ ώστε να μεταδοθεί το μήνυμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα.

Πηγή: voria.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Κύπρος: Σύσταση συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και ασφάλειας

Κώστας Μπαργιώτας: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ

Διπλωματικό επεισόδιο Βουλγαρίας - Ρωσίας: Η Σόφια απέλασε Ρώσο διπλωμάτη για κατασκοπεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης