MRB - Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Δύο στους δέκα Έλληνες δηλώνουν πως δεν θα το κάνουν

MRB - Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Δύο στους δέκα Έλληνες δηλώνουν πως δεν θα το κάνουν

Απαισιόδοξο το 25% των Ελλήνων: Πιστεύει πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα σε περισσότερα από δύο χρόνια

koronoios-emvolio-987
Διστακτικοί εμφανίζονται σχεδόν δύο στους δέκα Έλληνες όσον αφορά τον εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό, μόλις αυτός καταστεί διαθέσιμος στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστική είναι η έρευνα της MRB σχετικά με τις τάσεις στην πολιτική, την οικονομία, τα εθνικά θέματα αλλά και την πανδημία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τάσεις της εταιρείας, μόλις το 32,7% των συμμετεχόντων απαντούν αναφανδόν θετικά πως θα κάνουν κανονικά το εμβόλιο για προληπτικούς λόγους.

Επίσης άλλο ένα 44,2% δεν εμφανίζεται αρνητικό στο ενδεχόμενο να εμβολιαστεί αλλά κρίνει πως θα πράξει ανάλογα με την κατάσταση που θα ισχύει όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Ωστόσο υπάρχει ένα 12% το οποίο δηλώνει πως δεν θα εμβολιαστεί γιατί είναι ενάντια στα εμβόλια και ένα 6,5% που τονίζει πως δεν πρόκειται να εμβολιαστεί γιατί δεν φοβάται ότι θα αρρωστήσει ή το θεωρεί απίθανο. Συνολικά το ποσοστό αρνητών του εμβολίου ανέρχεται στο 18,5%
emvolio-oxi-0
Παράλληλα μοιρασμένες είναι οι απόψεις σχετικά με το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αφού το 10,7% πιστεύει πως αυτό θα συμβεί σε έξι μήνες περίπου, ενώ σε έναν χρόνο δηλώνει το 24,2%. Αντίστοιχα πιο απαισιόδοξο είναι το 16% και 17,4% δηλώνοντας 1,5 και 2 χρόνια αντίστοιχα, την ώρα που η πιο πολυπληθής ομάδα με 25,7% είναι αυτή που αναμένει επιστροφή στην καθημερινότητά μας όπως ήταν πριν την πανδημία σε περισσότερα από δύο χρόνια.
Κλείσιμο
koronoios-0

Ειδήσεις σήμερα

Τομ Κρουζ: «Εξερράγη» ξανά και παραιτήθηκαν 5 μέλη του συνεργείου του Mission Impossible!

Σχέδιο «Ιπποκράτης»: Έτσι η Αστυνομία ή ακόμα και ο Στρατός θα προστατεύσουν το εμβόλιο

Λιβύη: Τέσσερα πτώματα παιδιών εντοπίστηκαν μετά το ναυάγιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης