ΣΥΡΙΖΑ: Αποσύρεται η τροπολογία για βοήθημα στους αστυνομικούς

ΣΥΡΙΖΑ: Αποσύρεται η τροπολογία για βοήθημα στους αστυνομικούς

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε ότι στην τροπολογία έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» κατά της πανδημίας

spirtzis
Απέσυρε την τροπολογία για το επίδομα κορωνοϊού στους αστυνομικούς ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ομολογώντας πως ήταν σωστή η κριτική και δίκαιες οι διαμαρτυρίες «συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων ότι δεν έχουν κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχες τροπολογίες για έκτακτο βοήθημα ενός μισθού.

Κατόπιν αυτής της παραδοχής, ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι θα επανακαταθέσει την τροπολογία, ώστε να συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι που «δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χρ. Σπίρτζη:

Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής της Βουλής, για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναδείξαμε την οπισθοδρομική αντίληψη του σχεδίου νόμου για το σωφρονιστικό σύστημα, τις ανορθολογικές δομές που περιέχει, την αντίληψη μιας αστυνομίας βραχίονα πολιτικών σκοπιμοτήτων, ανοχής ακροδεξιών θυλάκων και επιβολής αντιδημοκρατικών αποφάσεων του δόγματος τρόμος και πάταξη.

Ταυτόχρονα αναδείξαμε όσα τραγικά συνέβησαν την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του 15 χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, με γενικευμένα και απαράδεκτα γεγονότα που προσβάλουν την μνήμη του, τη δημοκρατία, τη νεολαία και τη δημοκρατική παράδοση του ελληνικού λαού.

Στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, μετά από απόφαση των αρμόδιων ΕΠΕΚΕ Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του φορέα μας, καταθέσαμε ένα σύνολο 4 τροπολογιών. Οι τροπολογίες αυτές αντιμετωπίζουν την έλλειψη διαγνωστικών τεστ στα σωφρονιστικά καταστήματα και την Ελληνική Αστυνομία, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων την προαιρετική διαμονή των φοιτούντων στις Σχολές της Αστυνομίας και τη μεταφορά ασθενών σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και όχι από την Ελληνική Αστυνομία.

Έπειτα από δίκαιες διαμαρτυρίες μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων (ιατρών, νοσηλευτών, εργαζόμενων στην καθαριότητα και στους ΟΤΑ, λιμενικών, πυροσβεστών, κλπ) ότι δεν έχουν κατατεθεί από το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αντίστοιχες τροπολογίες για έκτακτο βοήθημα ενός μισθού και παρότι η κυβέρνηση στην συνεδρίαση της Επιτροπής δεν έκανε αποδεκτές τις τροπολογίες μας, εισηγήθηκα στο Προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ την απόσυρση της τροπολογίας και την επανυποβολή της, συμπληρωμένη με τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, στο επόμενο Σχέδιο Νόμου.

Κλείσιμο
Κατανοώντας επίσης την κριτική, το θυμό και την οργή πολλών συμπολιτών μας για τα ακραία κρούσματα αστυνομικής βίας από ακροδεξιούς θύλακες, με την ανοχή και πολλές φορές με τις εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη σημειώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αντιμετωπίζει την πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών που υπηρετούν τη Δημοκρατία και την ασφάλεια των πολιτών, ως εργαζόμενους με στολή, που διαφωνούν με τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, του δόγματος «Τρόμος και Πάταξη», που έχει εγκαθιδρύσει το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη.

Η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Προεδρείο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από αναλυτική συζήτηση.


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Πώς θα κάνουμε το εμβόλιο στην Ελλάδα - Όλο το σχέδιο

Κορωνοϊός: «Μαύρος» Δεκέμβριος με 788 θανάτους - Γιατί αργούν τα αποτελέσματα του lockdown

Βρετανία: Η ψυχασθενής του Queen's Park από την Αλβανία - Ανακοινώθηκε η ποινή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης