Κύκλωμα ναρκωτικών στη Γκράβα: Προφυλακιστέοι οι αρχηγοί - Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους

Κύκλωμα ναρκωτικών στη Γκράβα: Προφυλακιστέοι οι αρχηγοί - Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους

«Δεν γνωρίζω τίποτα, είμαι χρήστης ναρκωτικών» υποστήριξε ένας εκ των κατηγορημένων ως αρχηγός με το ψευδώνυμο «Bompa» - «Είχα οικογενειακά προβλήματα, έδινα ναρκωτικά για να καλύψω τις δικές μου ανάγκες» είπε ο δεύτερος κατηγορούμενος με το ψευδώνυμο «Μάρκος»

narkotika
Οικογενειακά προβλήματα και οικονομικές ανάγκες που έπρεπε άμεσα να καλυφθούν αλλά και εξάρτησή τους από ουσίες, ήταν τα επιχειρήματα που προέβαλλαν, ενώπιον του 1ου εδικού ανακριτή, οι δυο φερόμενοι ως αρχηγοί του μεγάλου κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά ακόμη και μέσα στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, στο Γαλάτσι.

Οι δυο κατηγορούμενοι με τα επιχειρήματα αυτά προσπάθησαν να αντικρούσουν το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν και το οποίο τους θέλει μεταξύ άλλων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Δεν κατάφεραν, ωστόσο, να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα, καθώς αμέσως μετά τις απολογίες τους και οι δυο πήραν το δρόμο για τις φυλακές, όπως άλλωστε και η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων συγκατηγορουμένων τους.

Οι δυο φερόμενοι ως αρχηγοί του μεγάλου κυκλώματος, - με τις κωδικές ονομασίες «Μάρκος» και «BOMPA» - οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Κάποια μάλιστα από αυτά τα αδικήματα «συνοδεύτηκαν» με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου, δεδομένου ότι οι δυο συλληφθέντες φέρονται να διακινούσαν ναρκωτικά (και) σε ανήλικους μαθητές.

Ειδικότερα, στο απολογητικό του υπόμνημα ενώπιον του ανακριτή ο «Μάρκος» αρχηγός, σύμφωνα με τη δικογραφία της πρώτης υπο – ομάδας του κυκλώματος, δήλωσε εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες. Όπως υποστήριξε άρχισε να διακινεί ναρκωτικά όταν η μητέρα του αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και στη συνέχεια εξαρτήθηκε από την κοκαΐνη.

«Η εμπλοκή μου με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών προσέλαβε διαστάσεις, αφού χωρίς να το αντιληφθώ, εξαρτήθηκε σε συντριπτικό βαθμό (διατηρούμενης της εξάρτησης μου μέχρι και σήμερα) προς τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και κυρίως αρχικά προς τη χρήση ινδικής κάνναβης και δυστυχώς κατοπινά κοκαΐνης», υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ο 23χρονος κατηγορούμενος και τόνισε πως προσπάθησε πολλές φορές να απεμπλακεί από τα ναρκωτικά αλλά χωρίς να τα καταφέρει.

«Οι επαυξημένες μου ανάγκες σε ημερήσια πρόσληψη ινδικής κάνναβης και κοκαΐνης είχαν ατομικό κόστος, που τα ατομικά και οικογενειακά μου εισοδήματα δεν επαρκούσαν ούτε κατ’ ελάχιστον να τις καλύψουν» επισήμανε ακόμη ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος στο απολογητικό του υπόμνημα και προσέθεσε: «Έτσι και ξεκίνησε η ενεργός εμπλοκή μου στην εν θέματι υπόθεση, αφού ξεκίνησαν να προμηθεύομαι ναρκωτικά προκειμένου διακινώντας τα και αποκοιμίζοντας το σχετικό κέρδος μου να εξασφαλίζω την ημερήσια δόση μου».

Ο 23χρονος υπέβαλλε αίτημα στον ανακριτή να εξεταστεί από πραγματογνώμονα προς διάγνωση της εξάρτησης του από τα ναρκωτικά, ενώ ζήτησε να μην προφυλακιστεί αλλά να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων και ο όρος της παρακολούθησης θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης.

Από την πλευρά του ο έτερος βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ηλικίας 26 ετών, δήλωσε κατά την απολογία του στον ανακριτή ότι δεν φέρει το ψευδώνυμο «Bompa», ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως το σύνολο σχεδόν των συγκατηγορουμένων του, του είναι άγνωστα πρόσωπα.

Κλείσιμο
Ωστόσο, οι δυο κατηγορούμενοι μπορεί να αρνούνται τις κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, στη δικογραφία ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία που αποτυπώνουν την ευρεία δράση του κυκλώματος με μεγάλα όπως προκύπτει οικονομικά οφέλη. Ενδεικτικός είναι ο εξής διάλογος μεταξύ των δυο κατηγορουμένων και ο οποίος περιλαμβάνεται στη δικογραφία:

«ΒΟΜΡΑ»: Ρε φίλε άκουσε με λίγο (ακατάληπτο) είμαστε 72 χιλιάρικα, ωραία;
«ΜΑΡΚΟΣ»: Ναι, μάλιστα
«ΒΟΜΡΑ»: είμαστε κούλ;
«ΜΑΡΚΟΣ»: μάλιστα, μάλιστα
«ΒΟΜΡΑ»: 6000 ωραία;
«ΜΑΡΚΟΣ»: Ναι
«ΒΟΜΡΑ»: και έχω γράψει 5400 και άλλα 200 ρε φίλε
«ΜΑΡΚΟΣ»: ε
«ΒΟΜΡΑ»: (ακατάληπτη φράση) εγώ έχω κλείσει (ακατάληπτη φράση)
«ΜΑΡΚΟΣ»: Ζέμπρα να σου πω εγώ πόσο είναι εδώ πέρα;
«ΒΟΜΡΑ»: τα 5400 τι τα έχω γράψει (ακατάληπτο) να πούμε;
«ΜΑΡΚΟΣ»: Άκουσε με λίγο σε παρακαλώ, είμαστε 400
«ΒΟΜΡΑ»: (ακατάληπο)
«ΜΑΡΚΟΣ»: Άκουσε με λίγο σε παρακαλώ άκουσε με και μετά πες μου ότι γουστάρεις, ρε μπρο! Ότι θες!
«ΒΟΜΡΑ»: Ναι
«ΜΑΡΚΟΣ»: Είμαστε 400 από το μπάμπα, 5200 από το ΚΟ και ΕΜ και από το ΕΜ είμαστε 6κ και στα άλλα είμαστε 52
«ΒΟΜΡΑ»: Ε τόσα είμαστε ρε βλάκα
«ΜΑΡΚΟΣ» Άκουσε με να σου πω εγώ τι έχει γίνει ρε μπρο
«ΒΟΜΡΑ»: (ακατάληπτη φράση) τόσα είμαστε όσα λες ρε βλάκα ακριβώς αλλά εγώ έχω κάνει ένα λάθος εδώ
«ΜΑΡΚΟΣ»: Είμαστε στο Μπάμπα, στο Μπάμπα είμαστε 400, στο ΚΟ είμαστε 5200, στο ΕΜ 600
«ΒΟΜΡΑ»: αυτό είπα και εγώ ρε βλάκα
«ΜΑΡΚΟΣ»: και στο ΣουΚου είμαστε 52κ ακριβώς ρε μπρο

stathis_mitsokalis
Στάθης Μητσοκάλης


Μιλώντας στο «Θέμα» ο συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένου στην υπόθεση Στάθης Μητσοκάλης δήλωσε: «Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης μεγάλης διακίνησης ναρκωτικών. Οι εγκληματικές οργανώσεις όμως δεν κρίνονται από τα δελτία Τύπου της αστυνομίας αλλά από τις αποφάσεις. Ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους ήδη, μετά την απολογία τους, αφέθηκαν ελεύθεροι».

Ειδήσεις σήμερα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Απαγόρευση συγκεντρώσεων από την ΕΛΑΣ

Σαρηγιάννης: «Με 700 κρούσματα τη μέρα θα φύγει το 2020»

Γκέι πάρτι στις Βρυξέλλες: Πέρασαν τους αστυνομικούς για... strippers και ξεγυμνώθηκαν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης