«Μία φορά και έναν κορωνοϊό»: Ένα βιβλίο από μαθήτριες της Γ' Λυκείου

«Μία φορά και έναν κορωνοϊό»: Ένα βιβλίο από μαθήτριες της Γ' Λυκείου

Οι μαθήτριες ήθελαν να προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές σε παιδιά!

mathitries
Δύο μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου η Θάλεια Σιούτου και η Λιέττα Ιωάννου δημιούργησαν το βιβλίο «Μια φορά και έναν κορωνοϊό» θέλοντας να προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές σε παιδιά! Το βιβλίο, στέλνει και ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα είναι μόνιμη κατάσταση, αλλά θα παρέλθει και σύντομα, αν όλοι υπακούμε και τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Το κείμενο έγραψε η Λιέττα Ιωάννου και αποτελεί ένα αποτύπωμα προσωπικού βιώματός της και ένα αφιέρωμα μνήμης στον αείμνηστο παππού της Ευάγγελο Σπανό, ο οποίος υπήρξε ένα από τα πρώτα θύματα της πανδημίας στη χώρα Η εικονογράφηση του βιβλίου έγινε από την Θάλεια Σιούτου.

Οι μαθήτριες δήλωσαν: «Ως μαθήτριες , θέλουμε και εμείς να συμβάλλουμε με τον δικό μας τρόπο στον αγώνα που γίνεται για την καταπολέμηση της πανδημίας. Εμπνευστήκαμε αυτό το βιβλίο που εξηγεί με απλό τρόπο τι είναι ο κορωνοϊός και πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτόν. Απευθυνόμαστε λοιπόν σε παιδιά δημοτικού για να εντείνουμε την προσπάθεια που ήδη γίνεται από τα σχολεία για να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. Θα διαθέτουμε το βιβλίο μας δωρεάν. Έχοντας μικρότερα αδέλφια καταφέραμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμα μας σε όλα τα παιδιά με έναν προσιτό και κατανοητό τρόπο και ήταν μεγάλη η χαρά μας που τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το βιβλίο». Οι μαθήτριες παρουσίασαν το βιβλίο στο δημοτικό σχολείο Φιλοθέης παρουσία του δημάρχου Ψυχικού – Φιλοθέης κ. Δημήτρη Γαλάνη, και στα τμήματα της 4ης δημοτικού του δημοτικού σχολείου Ψυχικού.

Οι μαθήτριες κατόπιν πρόσκλησης του μητροπολίτη Συμεών παρουσίασαν το βιβλίο σε 120 παιδιά και στελέχη του Κ.Δ.Α.Π. «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία. Ο κ. Συμεών ευχαρίστησε από καρδιάς τις δυο μαθήτριες και δημιουργούς του βιβλίου για την επίσκεψη τους και απευθυνόμενος στα παιδιά σημείωσε: «Αυτό το βιβλίο είναι πάρα πολύ έξυπνο, διότι απευθύνεται σε εσάς, διότι εσείς μπορείτε να επηρεάσετε τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας, τους γονείς σας και όλους τους μεγαλύτερους της οικογένειας και να τους κάνετε να καταλάβουν ότι ο κορονοϊός είναι κάτι πολύ σοβαρό και ότι πρέπει να προσέχουν πολύ αλλά και επίσης, ότι δεν πρέπει να σταματήσει η ζωή και τα όνειρά μας, αλλά, αν κάνουμε κάποια πολύ απλά πράγματα, θα περάσει σύντομα και θα είμαστε ξανά, όπως πρώτα όλοι μαζί. Είμαι περήφανος για εσάς και ήμουν από την πρώτη στιγμή βέβαιος ότι εσείς τα παιδιά θα τηρούσατε με ακρίβεια τα μέτρα υγιεινής και το αποδεικνύετε με τον καλύτερο τρόπο, διδάσκοντας την υπευθυνότητα σε όλους εμάς τους μεγάλους».
IMG_9155
δημοτικο_φιλοθεης_3_

Ειδήσεις σήμερα: 

Η Ευρώπη το... σκέφτεται, οι ΗΠΑ το κάνουν πράξη: Άμεσες κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Κορωνοπάρτι με... κάνναβη και χωρίς μάσκες στη Θεσσαλονίκη - Χειροπέδες σε επτά νεαρούς

Παγώνη: Στείλαμε εξώδικο στον κ. Εξαδάκτυλο για όσα είπε για τους γιατρούς του ΕΣΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης