Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Η κακοκαιρία σε χάρτες

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Η κακοκαιρία σε χάρτες

Ο καιρός της εβδομάδας σε χάρτες- βίντεο: Βροχές, κρύο και χιόνια - Πού κινείται η κακοκαιρία

kairos_ellada_artaki_eurokinissi
Νέα μεταβολή του καιρού αναμένουμε από την Πέμπτη, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να προκαλέσουν βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και το Σαββατοκύριακο. 
 
Η πρώτη εκτίμηση του καιρού  «προδίδει» νέα κακοκαιρία με πολικές θερμοκρασίες, όσον αφορά στο τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.


Δείτε βίντεο με την σημερινή πρόγνωση του καιρού - Η πρόγνωση μέχρι και την Κυριακή

Κλείσιμο

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Βροχερός ο καιρός το διήμερο Πέμπτης - Παρασκευής κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια

- Νέα κακοκαιρία  ξεκινά από το απόγευμα της Κυριακής προς Δευτέρα

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή 

-Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ιόνιο την Πέμπτη τα 8 μποφόρ


Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 14 και 16 βαθμών Κελσίου

Σήμερα Τετάρτη,  το meteo.gr προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια, σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, μέτριοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά,

Για σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο και πιθανώς στην Κρήτη, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Παγετός θα σημειωθεί τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 7 βαθμούς), 7 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 6 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ενίσχυση τις βραδινές ώρες σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.
kakokairia_kairos_tetarti_december


Βροχές στα δυτικά και την Πέμπτη - Παρασκευή


Την Πέμπτη, πάλι βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και νότια κυρίως, με πιθανώς έντονα φαινόμενα στο Ιόνιο και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Θυελλώδεις νοτιάδες στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ, ενώ θα ανέβει λίγο ακόμα θερμοκρασία. Την Παρασκευή, οι βροχές από τα δυτικά θα επηρεάσουν σταδιακά το σύνολο σχεδόν της χώρας και θα πέσουν λίγα ακόμα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά.
kairos_pempti_paraskeui_kakokairiaaaa

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στη Σαντορίνη: Η ήρεμη ζωή του ξενοδόχου στο νησί και το στυγερό έγκλημα για 200 ευρώ

CNN: Έλεγαν ψέματα οι Κινέζοι - Τράμπ: Τώρα δικαιώνομαι, αλλά μου κλέψατε την εκλογή
 
Τριαντάχρονη παρέσυρε 14χρονο αγόρι σπίτι της από το πάρκο για να κάνουν σεξ - Περιγραφή σοκ του εφήβου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης