Καιρός: Έρχεται παγωνιά με καταιγίδες, ανέμους και χιόνια - Δείτε χάρτες, βίντεο

Καιρός: Έρχεται παγωνιά με καταιγίδες, ανέμους και χιόνια - Δείτε χάρτες, βίντεο

Σε ισχύ το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού - Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας - Κακοκαιρία στην Αττική με καταιγίδες και χιόνια στην Πάρνηθα - Κρύο στα βόρεια, 20άρια στην Κρήτη

kairos_vouli_krio
Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται μετά το μεσημέρι, καθώς επίσης βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά, στα νότια και στο Αιγαίο, ενώ βρίσκεται σε πλήρη ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται από τα μεσάνυχτα κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας, όπου έχουν καταγραφεί σημαντικά ύψη βροχής.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, στην Ασή Γωνιά Χανίων από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας, έχουν καταγραφεί 41 χιλιοστά βροχής.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

Κλείσιμο
vroxes_meteo

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Τη Δευτέρα (30-11-2020)

-Τη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλαδες και την Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

-Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

-Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή τη Δευτέρα και στην κεντρική και νότια χώρα.


Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, oι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα συνεχιστούν και το υπόλοιπο της ημέρας στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται μετά το μεσημέρι στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και το απόγευμα  σε περιοχές του Έβρου με χαμηλό υψόμετρο.


Τα εκτιμώμενα ύψη βροχής για το υπόλοιπο της ημέρας παρουσιάζονται στον χάρτη, ο οποίος ακολουθεί.
kairos_monday
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά, στα νότια και στο Αιγαίο αναμένονται για την Δευτέρα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στον Έβρο.

Βαθμιαία σημαντική πτώση της θερμοκρασίας μετά το μεσημέρι.

Επικράτηση πολύ ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο.
kairos_ellada_vroxes_ektakto_deutera


kairos_deutera_ellada

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 αρχικά αναμένονται βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, με ισχυρότερα φαινόμενα και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά, στα νότια, στη Χαλκιδική και στο Αιγαίο.

Μέχρι το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και προς το βράδυ σε περιοχές του Βόρειου Έβρου με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ το βράδυ θα σημειωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 5 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20-21 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται όμως ότι μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σημαντική πτώση.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο  θα στραφούν σταδιακά σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν στα 7-8 μποφόρ.

Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά το απόγευμα στα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε βόρειους και βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6-7. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Στην Αττάλεια το Oruc Reis

Νότης Σφακιανάκης για τη σύλληψή του: «Έχω όπλο γιατί κινδυνεύω» - Τι είπε για την κοκαΐνη
 
Σοκαριστικό ατύχημα Formula 1: Το μήνυμα του Γκροζάν μέσα από το νοσοκομείο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης