Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού των Κουτσολιούτσων

Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού των Κουτσολιούτσων

Oι άκαρπες έρευνες για τα «θαμμένα» εκατομμύρια που φτάνουν μέχρι την Κίνα, τα έργα τέχνης που φημολογείται ότι πουλήθηκαν σε συλλέκτες, οι θυρίδες σε τράπεζες του εξωτερικού και η κατάσχεση του δεύτερου σκάφους της οικογένειας - Πάνω από 70 εκατ. ευρώ οι απαιτήσεις της νέας διοίκησης της εταιρείας από την οικογένεια που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
koytsolioytsos
Τον περασμένο Ιούνιο μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα, η ησυχία στον δρόμο της κατοικίας που διατηρεί ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος διαταράχθηκε από την άφιξη της 35ης τακτικής ανακρίτριας, την οποία συνόδευε κλιμάκιο αστυνομικών.

Η έφοδος στο σπίτι της «αγίας οικογένειας» έγινε το Σάββατο 6 του μήνα προκειμένου να κατασχεθούν αντικείμενα αξίας και μετρητά που υπήρχαν στο άβατο του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και της συζύγου του Καίτης.

Αμφότεροι ήταν παρόντες στη διαδικασία, όπως και ο γιος τους Τζώρτζης, που είχε ήδη μπει σε διαδικασία διαζυγίου με τη σύζυγό του Μαρίζα και είχε μετακομίσει στο πατρικό του.

f5_000_19X149


Κλείσιμο
Η έρευνα που διήρκεσε τέσσερις ώρες δεν απέδωσε πολλά, πέρα από ένα ποσό της τάξης των 10.000 ευρώ και κάποια laptop, ωστόσο το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού των Κουτσολιούτσων συνεχίζεται.

Ο πρώτος τη τάξει στην οικογένεια δεν έχει επιστρέψει ακόμη ποσό 1.814.698 ευρώ που σήκωσε από τα ταμεία της εταιρείας πριν από δύο χρόνια, κάτι το οποίο έχει αποδεχτεί ο πρώην ισχυρός άνδρας της Folli Follie.

Ερευνώνται ήδη τραπεζικοί του λογαριασμοί στην Κίνα, αρμόδιοι ψάχνουν τυχόν καταθέσεις του και σε άλλες χώρες μέσω ερευνών που διεξάγονται, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται πίνακες και έργα τέχνης μεγάλης αξίας που είχε στην κατοχή της η οικογένεια.

Κάποιοι κάνουν λόγο για δημιουργίες του Τσαρούχη και του Μόραλη, όμως το πιο εντυπωσιακό είναι ότι υπήρξαν αναφορές ακόμα και για μυστικές κρύπτες με εκατομμύρια ευρώ συσκευασμένα προσεχτικά.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, λίγο μετά την έφοδο του περασμένου Ιουνίου υπήρξε πληροφορία από πηγή που δεν κατονομάστηκε ότι στην έπαυλη της Κάτω Κηφισιάς οι Κουτσολιούτσοι έχουν θάψει περί τα 10 εκατ. ευρώ σε ειδικές κρύπτες στους εξωτερικούς χώρους της κατοικίας.

Η ανακρίτρια φέρεται να μην πείστηκε και δεν προχώρησε εκ νέου σε έφοδο και έρευνα, ζητώντας πρώτα να καταθέσει ενόρκως η πηγή για τον κρυμμένο θησαυρό, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό.

Υπάρχουν όμως κι αυτοί που υποστηρίζουν ότι όλη αυτή η ιστορία είναι ένας αστικός μύθος, κυρίως άνθρωποι που γνωρίζουν τα της υπόθεσης και θεωρούν αδύνατο να υπάρχουν εκατομμύρια ευρώ θαμμένα στον κήπο ή σε άλλα σημεία του σπιτιού, κάτι που έχει συμβεί σε άλλες πολύκροτες υποθέσεις.

Πάντως η γενική αίσθηση που επικρατεί εδώ και πολλούς μήνες γύρω από το πολύκροτο αυτό σκάνδαλο -μεγαλύτερο και από αυτό του Γιώργου Κοσκωτά- είναι ότι η οικογένεια φέρεται να πρόλαβε να διασφαλίσει μετρητά για τις δύσκολες ώρες, τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί.

Οι πληροφορίες για θυρίδες σε τράπεζες του εξωτερικού δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι κάποια έργα τέχνης των Κουτσολιούτσων μοσχοπουλήθηκαν σε ιδιώτες φίλους τους ή μέσω δημοπρασιών για να υπάρχει η αναγκαία για τα στάνταρ της οικογένειας οικονομική άνεση.

Η μάχη άλλωστε που έδωσαν για να κρατήσουν προσωπικό και πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία χρέωναν μέχρι πριν από λίγους μήνες στην πολύπαθη εταιρεία, ήταν ένα γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως όχι μόνο στον χώρο της αγοράς, αλλά και στα σαλόνια των βορείων προαστίων.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του υιού Κουτσολιούτσου έγινε ένα ζεστό βράδυ στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού στο Κεφαλάρι, στο «Cash».

Ηταν χαλαρός και μάλιστα χαιρέτησε αρκετούς φίλους του σε ένα τραπέζι, οι οποίοι απέφυγαν να ανοίξουν κουβέντα για τα όσα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

Λίγες εβδομάδες μετά προφυλακίστηκε στις Φυλακές Τρικάλων, μακριά από τον πατέρα του Δημήτρη που κατέληξε στον Κορυδαλλό, αμφότεροι μετά τις απολογίες τους, ενώ ελεύθερη με εγγύηση και περιοριστικούς όρους αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου.

koytso
To δικόγραφο κατά του Δ. Κουτσολιούτσου όπου αναφέρεται σε χρέη άνω των 70 εκατ. ευρώ (κάτω) και ζητείται η κατάσχεση της θαλαμηγού (δεξιά)
Το κρυμμένο Cigarette

Τελευταία κίνηση από τη νέα διοίκηση της εταιρείας ήταν τα ασφαλιστικά μέτρα για τη δέσμευση ενός ταχύπλοου Cigarette, μήκους 9 μέτρων, του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

To ταχύπλοο χρησιμοποιούνταν από την οικογένεια τους καλοκαιρινούς μήνες για κοντινές μετακινήσεις σε παραλίες των Σπετσών, καθώς και για βραδινές εξόδους στα χρόνια των ψεύτικων ισολογισμών και των αποθεματικών-μαϊμού.

Ηταν δεμένο κάτω από την εντυπωσιακή έπαυλη της Ξυλοκέριζας, όπου οι Κουτσολούτσοι έδιναν το καλοκαιρινό πάρτυ της χρονιάς μέχρι το 2017.
Τον περασμένο Νοέμβριο το «Ginger Aegean», που είναι γραμμένο σε νηολόγιο Λονδίνου, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό καρνάγιο του νησιού και χρειάστηκε η βοήθεια του Λιμενικού προκειμένου να εντοπιστεί και να ακολουθηθούν οι περαιτέρω διαδικασίες συντηρητικής κατάσχεσής του.

Την ίδια στιγμή ερευνάται από το νομικό επιτελείο της εταιρείας και τον Θέμη Σοφό κατά πόσο η αγορά του συγκεκριμένου σκάφους έγινε με χρήματα από τα ταμεία της Folli Follie ή από προσωπικό λογαριασμό του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Η αξία ενός καινούριου 9μετρου Cigarette αγγίζει τα 300.000 ευρώ και είναι το δεύτερο σκάφος που μπλοκάρεται από τη νέα διοίκηση της Folli Follie.

Το πρώτο ήταν η θαλαμηγός «Phalarope», την οποία οι Κουτσολιούτσοι προσπάθησαν να πουλήσουν ή να μεταβιβάσουν εικονικά, κάτι που δεν συνέβη αφού έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο λένε ότι σε λίγους μήνες το σκάφος θα βγει στο σφυρί ώστε να αποπληρωθούν κάποια χρέη της οικογένειας προς την εταιρεία, με την τιμή εκκίνησης να υπολογίζεται στα 2 εκατ. ευρώ.

Η σημερινή διοίκηση της Folli Follie απαιτεί μετά το πολύκροτο σκάνδαλο που ξέσπασε και καταβαράθρωσε την εταιρεία εντός και εκτός Ελλάδας ποσό της τάξης των 80 εκατ. ευρώ από την «αγία οικογένεια».

Σύμφωνα με το δικόγραφο, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος προβαίνει σε απαλλοτρίωση των περιουσιακών του στοιχείων, ενώ διατηρεί λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων στην Bank of China στο Χονγκ Κονγκ, όπου το ζεύγος Κουτσολιούτσου ταξίδευε πολύ συχνά την εποχή της παντοδυναμίας του απολαμβάνοντας τη θέα από ψηλά που τους παρείχε το εκπληκτικό διαμέρισμα που διατηρούσαν στην ασιατική πόλη.

Μετά όμως ήρθε η έκθεση-κόλαφος του QCM και άρχισαν τα αποκαλυπτήρια για τον βίο και την πολιτεία της οικογένειας με τα χαλκευμένα οικονομικά στοιχεία και τα περίφημα εμβάσματα στον κύριο... Πουτσίδη.

Αυτά που αποδόμησαν το επιχειρηματικό θαύμα για το οποίο επαίρονταν ότι απλώθηκε στα πέρατα του κόσμου, με ανύπαρκτα ή κλειστά μαγαζιά και σημεία πώλησης στις ΗΠΑ και την Ασία, σε μια φούσκα που άργησε αλλά τελικά έσκασε στα μούτρα τους.

f4-SYT_82452-extra_large-copy
Το κρυμμένο σκάφος 9 μέτρων της οικογένειας που κατάφεραν να εντοπίσουν οι Αρχές μετά το μπλόκο από τη νέα διοίκηση της Folli Follie
Δύσκολη η ζωή στη φυλακή για Δημήτρη και Τζώρτζη

Των Δημήτρη Πώποτα και Άριας Καλύβα

Δύο μήνες στη φυλακή μετρούν ο 79χρονος Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης μετά τη δικαστική απόφαση για το σκάνδαλο της Folli Follie που προβλέπει την προσωρινή τους κράτηση και ελάχιστα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει. Ο πατέρας παραμένει στον Κορυδαλλό και ο γιος στις Φυλακές Τρικάλων, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για τη σχέση τους, καθώς δεν έχει γίνει αίτηση προκειμένου να μεταφερθούν στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα και το ίδιο κελί έτσι ώστε να βοηθά ο γιος τον ηλικιωμένο πατέρα του.

Μια κίνηση που, όπως λένε πηγές του υπουργείου, θα γινόταν δεκτή. Οπως είχε πει και στη συνέντευξη που παραχώρησε μέσα από τον Κορυδαλλό ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, κρατείται στην ΣΤ’ πτέρυγα μαζί με έναν ακόμη φυλακισμένο, ο οποίος μάλιστα τον βοηθάει στις μετακινήσεις και τις βασικές του ανάγκες, όπως το να μεταβεί στην τουαλέτα και να πλύνει τα ρούχα του, μέχρι και στη σίτισή του. Ο ηλικιωμένος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς έχει βηματοδότη, μόνιμο ουρικό οξύ και πρόβλημα στη μέση που δεν του επιτρέπει να περπατήσει και έτσι μετακινείται με καροτσάκι και απαιτείται η αρωγή του συγκρατούμενού του. Το γεγονός ότι έχει επιβαρυμένο ιστορικό, που τον κατατάσσει στις ευπαθείς ομάδες, δεν του επιτρέπει να έχει επαφές με συγκρατούμενούς του, καθώς ο κίνδυνος να προσβληθεί από κορωνοϊό είναι μεγάλος. Ετσι, η μέρα του κυλά σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς, με μελέτη της δικογραφίας και επικοινωνία με τους δικηγόρους του, ενώ έχει επικεντρωθεί σε φορολογικά θέματα που αφορούν τις εταιρείες του. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα επισκεπτήρια, όπως συμβαίνει σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα λόγω COVID-19, είναι περιορισμένα και οι επαφές που έχει είναι είτε με τη σύζυγό του Καίτη, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 100.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους, είτε με τους συνηγόρους του. Ο γιος του Τζώρτζης περνάει δύσκολες στιγμές στις Φυλακές Τρικάλων. Η ψυχολογία του είναι στο ναδίρ μετά την απορριπτική αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε και έτσι ελάχιστα είναι τα πράγματα με τα οποία έχει τη διάθεση να ασχοληθεί.

Με τους συγκρατούμενούς του δεν έχει πολλά-πολλά, μιλάει με πολύ λίγα άτομα και τις περισσότερες ώρες της μέρας μιλάει στο τηλέφωνο με τους οικείους και τους συνηγόρους του, σε μια προσπάθεια να βρει τη λύση που θα τον οδηγήσει εκτός φυλακής. Ο πρεσβύτερος και ο νεότερος Κουτσολιούτσος αρχίζουν σιγά-σιγά να συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται φυλακή, καθώς δεν περίμεναν να οδηγηθούν πίσω από τα κάγκελα. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα είναι αν και πότε πατέρας και γιος θα καταθέσουν αίτηση αποφυλάκισης με βραχιολάκι, όπως είχε εκμυστηρευτεί ο 79χρονος στη συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ».

Ειδήσεις σήμερα

Δήμητρα Γαλάνη: Οι κατηγορίες για παρεμπόδιση της κοινωνικής κουζίνας, οι επιθέσεις και οι εξηγήσεις

«Γονατίζουν» τα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας: Διασωληνώνουν ασθενείς και εκτός ΜΕΘ 

Δημοσκόπηση: 17% μπροστά η ΝΔ, -3 στους 4 ζητούν παράταση του lockdown
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης