H αποθέωση του Μαραντόνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη - «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός», είχε πει

H αποθέωση του Μαραντόνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη - «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός», είχε πει

Το 2005 καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού οι οποίοι τραγουδούσαν το σύνθημα: «Μαραντόνα είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα»

127225698_702628507310109_75894709609079773_n
Όταν τον Ιούνιο του 1994 ο Ντιέγκο Μαραντόνα σκόραρε απέναντι στην Εθνική Ομάδα της Ελλάδας, στο Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών με τη φανέλα της Αργεντινής ήξερε πολύ καλά τη χώρα την οποία αντιμετώπιζε. Ήταν 6 Οκτωβρίου του 1988 όταν στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε τη Νάπολι του Ντιέγκο για το κύπελλο UEFA. Η Θεσσαλονίκη είχε ντυθεί στα ασπρόμαυρα και το γήπεδο είχε γεμίσει 2,5 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

Το ματς διεξήχθη σε μία εκρηκτική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει 40.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με δημοσιογράφο της ιταλικής τηλεόρασης να ρωτά τον Μαραντόνα μετά τη λήξη: «Πόσα παιχνίδια έχεις παίξει παγκοσμίως σε τέτοια ατμόσφαιρα;» με τον Μαραντόνα να απαντά: «Έχω παίξει πολλά παιχνίδια αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα!».

OLYMPIAKOS FIESTA 2006 No 1


Κι όμως ο Μαραντόνα δεν αγάπησε το ασπρόμαυρο χρώμα του ΠΑΟΚ, αλλά το το ερυθρόλευκο του Ολυμπιακού. Ήταν Ιανουάριος του 2005 όταν ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ήρθε στην Ελλάδα για να παραλάβει την κάρτα μέλους του κόκκινου συλλόγου. Ο Μαραντόνα έφθασε στη χώρα μας τρεις ημέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση για να διασκεδάσει.

Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου του 2005 ο Ντιεγκίτο εμφανίστηκε στο χορτάρι του γηπέδου Καραϊσκάκη γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους του Ολυμπιακού. «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός» είπε στο μικρόφωνο ο εντελώς αγνώριστος Ντιέγκο ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους οι οποίοι τραγουδούσαν το σύνθημα «Μαραντόνα είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα».

Κλείσιμο
Τότε ο Αργεντινός Θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου σήκωσε στον αέρα την ερυθρόλευκη φανέλα που του χάρισε ο σύλλογος με τον όνομα του και το νούμερο 10 στην πλάτη. Ο πρόεδρος τότε του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης τού έδωσε τη φανέλα και φωτογραφήθηκαν μαζί.

Ένα χρόνο αργότερα ο Μαραντόνα ήρθε και πάλι στην Ελλάδα για να παραστεί στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Το ημερολόγιο έγραφε 12 Μαϊου του 2006. Γνώρισε την αποθέωση 30.000 φιλάθλων με εκείνον να παίρνει μια μπάλα και να κάνει κόλπα, ενώ στο σόου συμμετείχε και ο φίλος του Βραζιλιάνος παίκτης, τότε των Ερυθρολεύκων, Ριβάλντο.

Το 2018 η Ντίναμο Μπρέστ είχε ανακοινώσει ότι ο πρόεδρός της Ντιέγκο Μαραντόνα θα ερχόταν στην Ελλάδα για τον αγώνα με τον Ατρόμητο, ωστόσο προσωπικοί λόγοι δεν επέτρεψαν αυτό το ταξίδι στον Μαραντόνα ο οποίος έμεινε στην Αργεντινή.

Ειδήσεις σήμερα

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το χέρι του Θεού και το γκολ του... Θεού - Δείτε βίντεο

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα - Παγκόσμιο σοκ

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιος ήταν το «Χρυσό Αγόρι» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης