Σέρρες: Oι επαγγελματίες της Κερκίνης ενώνουν τις δυνάμεις τους εν μέσω της πανδημίας

Σέρρες: Oι επαγγελματίες της Κερκίνης ενώνουν τις δυνάμεις τους εν μέσω της πανδημίας

Ξεκίνησε η λειτουργία του www.kerkinilike.gr

kerkini-2
Στον καιρό της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19, οι επαγγελματίες της Κερκίνης στις Σέρρες, ενώνουν δυνάμεις και συνεργάζονται για την επόμενη μέρα και την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Η λίμνη της Κερκίνης, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους διεθνούς σημασίας και έναν από τους κορυφαίους προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας. Έτσι, επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, από τους τομείς εστίασης, διαμονής, παραγωγής τοπικών προϊόντων και εναλλακτικών δραστηριοτήτων στη φύση, προχώρησαν, στην ίδρυση του Σωματείου Επαγγελματιών «Κερκίνη. Το Σύνορο της Φύσης». 

kerkini-3


Στόχος του σωματείου είναι η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος -με σεβασμό στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον- συμβάλλοντας στην αειφόρο οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, που η πολυετής οικονομική κρίση δημιούργησε προβλήματα και νέα μετανάστευση πληθυσμού εντός κ’ εκτός συνόρων.

Παράλληλα το Σωματείο φιλοδοξεί να εφαρμόσει για τα μέλη του -επαγγελματίες της περιοχής, ένα Πρότυπο Ποιότητας, σύμφωνα με τις πρακτικές και τα κριτήρια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού, προκειμένου οι επισκέπτες της Κερκίνης ν΄ απολαμβάνουν «εμπειρία» και «ποιότητα».

kerkini-4


«Η λίμνη της Κερκίνης, δεν αποτελεί απλά μια πινέζα στον χάρτη στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, αλλά ένας τόπος που σαν τον επισκεφθείς πατάς … «Like» και όχι άδικα» λένε με νόημα οι επαγγελματίες της Κερκίνης.

Ήδη ξεκίνησε και η λειτουργία του διαδικτυακού Τουριστικού Οδηγού www.kerkinilike.gr όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει χρήσιμες πληροφορίες για τη λίμνη της Κερκίνης, τον σπάνιο υγρότοπό της και τους φιλόξενους ανθρώπους της στα γύρω παραλίμνια χωριά. Στον Οδηγό παρουσιάζονται αναλυτικά και οι επιχειρήσεις – μέλη του σωματείου, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και ειδήσεις που αφορούν την Κερκίνα. Το διάστημα αυτό μάλιστα, λόγω της καραντίνας, βρίσκεται σ’ εξέλιξη διαγωνισμός όπου ο νικητής θα κερδίσει ένα κουτί γεμάτο παραδοσιακά προϊόντα της Κερκίνης, όπως συσκευασίες από βουβαλίσιο κρέας (καβουρμά, λουκάνικο, σαλάμι, σουτζουκάκι, μπέργκερ, καπνιστό κρέας), χυλοπίτες, τραχανά, μέλι, τσάι. κρασί κ.α).

kerkini-1
Κλείσιμο


Πληροφορίες & συμμετοχή : www.kerkinilike.gr 



Ειδήσεις σήμερα

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Η επανάσταση κάποιων χριστιανών σπέρνει θανάτους

Θανατώθηκαν 190.000 πουλερικά στην Ολλανδία λόγω της γρίπης των πτηνών

Σακελλαροπούλου: Τιμή στους χιλιάδες που πολέμησαν τον ναζισμό και θυσιάστηκαν για την πατρίδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης