Κατολίσθηση και προσάραξη πλοίου στον Ισθμό της Κορίνθου - Δείτε συγκλονιστικά βίντεο

Κατολίσθηση και προσάραξη πλοίου στον Ισθμό της Κορίνθου - Δείτε συγκλονιστικά βίντεο

Αναστέλλονται μέχρι την Τρίτη το απόγευμα 24/11 οι διελεύσεις πλοίων και σκαφών 

isthmos
Νέα κατάπτωση στο πρανές Πελοποννήσου σημειώθηκε εχθές, Σάββατο, στη διώρυγα της Κορίνθου, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση αναστέλλονται μέχρι την Τρίτη το απόγευμα 24/11 οι διελεύσεις πλοίων και σκαφών λόγω εκτάκτων εργασιών αποκατάστασης των βυθισμάτων.

Χθες βράδυ η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης του φορτηγού πλοίου «SEAVEN STAR» εντός του Ισθμού με επιβαίνοντες δεκαεπτά μέλη πλήρωμα. Ακολούθησαν εργασίες αποκόλλησης του πλοίου από πλωτό γερανό, ενώ στη συνέχεια το «SEAVEN STAR» ρυμουλκήθηκε από ρυμουλκό και αγκυροβόλησε με ασφάλεια εκτός του λιμένα Κορίνθου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες επιθεώρησης των υφάλων. 

Πλοίο κόλλησε στον Ισθμό της Κορίνθου λόγω κατολίσθησης



Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύθηκε προσωρινά μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που γίνεται μεγάλη κατολίσθηση στον Ισθμό της Κορίνθου



Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «Διώρυγος Κορίνθου», εχθές Σάββατο 21 Νοεμβρίου «κατά τις βραδινές ώρες σημειώθηκε νέα κατάπτωση στο πρανές Πελοποννήσου, στην ίδια χιλιομετρική θέση του Βιολογικού που σημειώθηκε και την Παρασκευή 13.11.2020, λόγω πιθανών γεωλογικών φαινομένων στην συγκεκριμένη θέση. Οι εργασίες αποκατάστασης βάθους θα ξεκινήσουν άμεσα και θα εκτελούνται επί εικοσιτετραώρου βάσεως, έως ότου απομακρυνθεί όλη η ποσότητα των εκτιμώμενων 1.200 κυβικών. Οι εργασίες αποκατάστασης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 24 Νοεμβρίου 2020 και η Διώρυγα Κορίνθου θα λειτουργήσει κανονικά εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα».

«Η ΑΕΔΙΚ προτίθεται να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για ανεύρεσή της αιτίας εκδήλωσης των φαινομένων, καθώς και εξεύρεση πρόληψης και αντιμετώπισης αυτών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, korinthostv



Ειδήσεις σήμερα

Τραγωδία στην Αμοργό: Βρέθηκε κρεμασμένος στην εργασία του

Στεφάν Μπανσέλ: Το δύστροπο αφεντικό της Moderna που την οδήγησε στον θρίαμβο

ΠΟΥ: Φόβοι για τρίτο κύμα πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης