Η «Αυγή» αποκαλεί τον εθελοντισμό τον «φερετζέ του νεοφιλελευθερισμού»!

Η «Αυγή» αποκαλεί τον εθελοντισμό τον «φερετζέ του νεοφιλελευθερισμού»!

Πώς χαρακτήρισε την κίνηση των εθελοντών που συγκίνησαν όλη την Ελλάδα

avgi
Πλήθος αντιδράσεων στα social media έχει προκαλέσει άρθρο της εφημερίδας «Αυγή», με το οποίο χαρακτηρίζει τον εθελοντισμό «φερετζέ του νεοφιλελευθερισμού»! Η εφημερίδα έρχεται ξανά αρνητικά στο προσκήνιο καθώς λίγες ημέρες πριν είχε κάνει το μακάβριο σχόλιο ότι ίσως χρειαστούν και άλλοι τάφοι στις Σέρρες. Αυτή τη φορά σχολιάζει την κίνηση νοσηλευτών από διάφορα μέρη της Ελλάδας να σπεύσουν στη Θεσσαλονίκη, η οποία δοκιμάζεται πολύ άσχημα από τον κορωνοϊό, προκειμένου να βοηθήσουν. Εκεί που όλοι οι Ελληνες είδαν μεγαλείο ψυχής και ανθρωπιάς, η εφημερίδα Αυγή είδε... τον φερετζέ του νεοφιλελευθερισμού!

Αναλυτικά έγραψαν:
«Εθελοντισμός, ο φερετζές του νεοφιλελευθερισμού

Καλό είναι να βλέπουμε τι κρύβεται πίσω από το παραβάν της βοήθειας των ιδιωτών και να μην ξεχνάμε ότι ο εθελοντισμός είναι ο φερετζές του νεοφιλελευθερισμού
Την ώρα που το ΕΣΥ δείχνει να έχει ξεπεράσει τα όριά του και το προσωπικό των νοσοκομείων δίνει μια άνιση μάχη, χωρίς προσλήψεις και χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση, κάποιοι αποφάσισαν να κρύψουν τη δραματική κατάσταση πίσω από το παραβάν του εθελοντισμού και της δήθεν σύμπραξης του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα. Από τη μία έχεις το πολιτικό και μιντιακό σύστημα να στρέφει τους προβολείς της δημοσιότητας στις νοσηλεύτριες που εθελοντικά πάνε στη Θεσσαλονίκη να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα γονατισμένα νοσοκομεία της πόλης κι από την άλλη έχεις τους επιχειρηματίες της Υγείας να πηγαίνουν στα κρυφά να ψωνίσουν ασθενείς από το ΑΧΕΠΑ κι από το «Παπανικολάου».

Από όπου κι αν το δεις όμως, είτε μπροστά είτε πίσω από το παραβάν, δεν γίνεται να κρυφτεί η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης, που αρνείται πεισματικά να προσλάβει μόνιμο προσωπικό στο ΕΣΥ και να επιτάξει τις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα. Ας μην ξεχνούν, όμως, ότι όσο και να ηρωοποιήσουν τις εθελόντριες νοσηλεύτριες, πίσω από την κίνηση αυτή κραυγάζει η παραδοχή των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, για τις οποίες ευθύνεται αποκλειστικά η ίδια η κυβέρνηση, που με επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρεί να μπαλώσει τις τρύπες που η ίδια δημιούργησε.

Κλείσιμο
Ας μην ξεχνούν επίσης ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί πίσω από τις μάσκες έχουν φωνή και καταγγέλλουν ότι στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πάνε ιδιώτες γιατροί του Διαβαλκανικού και διαλέγουν αποκλειστικά non Covid περιστατικά. «Επειδή το θεώρησα κοροϊδία, έδωσα οδηγία στους εφημερεύοντες να μην δίνουν κανέναν ασθενή, παρά μόνο εάν γεμίσει όλο το τμήμα» λέει διευθυντής κλινικής του ΕΣΥ για την πρακτική του ιδιωτικού τομέα που δήθεν ήρθε να τους ενισχύσει».

Τα σχόλια δικά σας...

ΝΔ: «Εχθρεύονται την κοινωνία των πολιτών»

Σε ανακοίνωση για το άρθρο το γραφείο Τύπου της ΝΔ αναφέρει: «Το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αθλιότητα με τους τάφους, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Σήμερα έβαλε στο στόχαστρο τους εθελοντές που με αυτοθυσία έσπευσαν να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους που δίνουν μάχη για τη ζωή. Εχθρεύονται την κοινωνία των πολιτών και ως πολιτικές ύαινες ποντάρουν στην καταστροφή για να ανακάμψουν πολιτικά. Και φροντίζουν να το δείχνουν καθημερινά».


augi
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης