LIVE

Κορωνοϊός

«Μάχη» για 200 κλίνες Covid-19 στη Θεσσαλονίκη: «Όχι» από τους κλινικάρχες στο υπουργείο - Επίταξη αν επιμείνουν

klines

Η διορία που είχε δώσει το υπουργείο έληξε στις 21:00 - Δείτε το έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Υγείας - «Υπάρχει κίνδυνος διασποράς» ανέφεραν στην απάντησή τους οι κλινικάρχες - Μόσιαλος: Προτείνω επίταξη των κλινικών - Ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ

Εξελίξεις αναμένονται στο ζήτημα της διάθεσης από τις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης 200 κλινών για ασθενείς COVID-19, καθώς το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας για απάντηση μέχρι τις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης έχει εκπνεύσει. Το επόμενο βήμα είναι η επίταξη των κλινών, καθώς η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο «κόκκινο».

Στο σχετικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών αναφέρεται ότι έχουν αποσταλεί έγγραφες προσκλήσεις αλλά έχουν γίνει και προφορικές για την εθελοντική διάθεση 200 κλινών νοσηλείας ασθενών covid-19, εντός της περιφερειακής ενότητα Θεσσαλονίκης, λόγω των ιδιαίτερων έκτακτων και επειγουσών συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της covid-19 και τα μέλη τους έχουν αρνηθεί.

Όπως αναφέρει το έγγραφο του υπουργείου που παραθέτει το protothema.gr το τελεσίγραφο έληγε σήμερα το βράδυ στις 9.00μ.μ.

Δείτε το έγγραφο

covid_klines

Γέμισαν οι ΜΕΘ σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Ιπποκράτειο

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε οριακό σημείο και αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς των ΜΕΘ που είναι κατειλημμένες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πλήρεις είναι οι ΜΕΘ Covid-19 σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο.

Πιο συγκεκριμένα,  στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημερεύει σήμερα, μέσα σε πέντε ώρες, προσήλθαν 170 πολίτες με τους παραπάνω από τους μισούς να είναι ύποπτοι για κορονοϊό ή νοσούντες ενώ η εφημερία ξεκίνησε με πληρότητα στις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Ίδια κατάσταση και στο ΑΧΕΠΑ που έκλεισε την εφημερία με πληρότητα στις ΜΕΘ, 90 νέες εισαγωγές, 20 ύποπτα κρούσματα και δύο διασωληνώσεις.

Χωρίς κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι το Ιπποκράτειο νοσοκομείο που ξεκινά την εφημερία το πρωί της Παρασκευής.

Αρνητική η απάντηση

Ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ, Γρηγόριος Σαραφιανός, μιλώντας στο protothema.gr είπε ότι η απάντηση που έδωσαν οι κλίνικάρχες στο υπουργείο ήταν αρνητική. «Δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με κορονοϊό και χωρίς κορονοϊό διότι θα υπάρξει μετάδοση του ιού σε αυτούς που δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους τότε θα έχουμε και αστικές και ποινικές ευθύνες» σημείωσε. Θα είναι εγκληματικό είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι κάθε ημέρα οι ιδιωτικές εκλινικές της Θεσσαλονίκης παίρνουν περιστατικά non covid από τα νοσοκομεία της πόλης.

Τζιτζικώστας: Η πόλη δέχεται επίθεση 

Την κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη περιέγραψε γλαφυρά ο περιφέρειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας λέγοντας στο MEGA ότι η "πόλη δέχεται επίθεση" . Στο πλαίσιο αυτό, έχει ζητηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να συνδράμει και να έχει διαθέσιμη αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη ώστε να μεταφερθούν με ένα δρομολόγιο περισσότεροι ασθενείς με Covid-19 σε νοσοκομεία της Αττικής. Η αμαξοστοιχία έχει ήδη φθάσει στη Θεσσαλονίκη και διαθέτει έξι βαγόνια πούλμαν.

Την ίδια στιγμή, κρούσματα εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην περιοχή καταφθάνουν νοσηλευτές και γιατροί για να βοηθήσουν συναδέλφους τους.

Μόσιαλος: Προτείνω στην κυβέρνηση την επίταξη των κλινικών

Το υπουργείο υγείας ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη να διαθέσουν 200 κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών που πάσχουν από Covid-19 εντός της περιφερειακής ενότητας της Θεσσαλονίκης. Οι ιδιοκτήτες είχαν τη δυνατότητα να απαντήσουν μέχρι τις 21:00 μμ σήμερα.
Δεν το έκαναν. Είδαμε παράλληλα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, την Κέρκυρα και αλλά μέρη της χώρας να μετακινούνται εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη μάχη.
Αν οι ιδιοκτήτες δεν απαντήσουν θετικά μέχρι αύριο το πρωί, προτείνω στην κυβέρνηση την άμεση επίταξη των κλινικών για την αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών για νοσηλεία των ασθενών που πάσχουν από Covid-19.
Σε αυτή τη μάχη πρέπει να είμαστε όλοι στρατευμένοι.

ΜέΡΑ25: Άμεση επίταξη των κλινικών

Την επίταξη των ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στη Θεσσαλονίκη «χωρίς διαπραγματεύσεις και σκανδαλώδεις αποζημιώσεις», ζητά με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25. Είναι δυνατόν, προσθέτει, «η Κυβέρνηση ακόμα να παρακαλάει τους κλινικάρχες;». Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 δύο εξηγήσεις υπάρχουν: «Eίτε είναι τόσο ανεύθυνη η διαχείριση από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Κικίλια ή είναι εγκληματική εφαρμογή ιδεολογικών εμμονών και εξυπηρέτησης συμφερόντων. Ας μας πουν τι από τα δύο εξίσου εφιαλτικά σενάρια ισχύει, για να σταθμίσουν και οι πολίτες το μέγεθος και το είδος της ευθύνης».

ΚΚΕ: Χωρίς άλλη καθυστέρηση, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

«Είναι αδιανόητο ακόμη και τώρα, λίγο πριν βουλιάξουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση να συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με τους κλινικάρχες, στους οποίους έχει ήδη τάξει εκατομμύρια ευρώ και οι οποίοι ήδη κάνουν χρυσές bussiness, επειδή το ΕΣΥ αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα μη covid περιστατικά» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

»Αυτοί είναι λοιπόν οι "κοινωνικοί εταίροι"... να τους χαίρονται. Ακόμα και τώρα σε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση αυτοί οι καπιταλιστές αρνούνται να βοηθήσουν. Ας βγάλουν συμπεράσματα όσοι θεωρούν ότι αυτός που κερδοφορεί από τον πόνο και των ιδρώτα των άλλων μπορεί και να έχει "κοινωνικές ευαισθησίες"», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Χωρίς άλλη καθυστέρηση, χωρίς να περιμένει πια καμία "κατανόηση" από τους κλινικάρχες, η κυβέρνηση να επιτάξει τώρα όλες τους τις μονάδες και να τις εντάξει στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΟ Κεντρ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (141)

jacob

Να χαίρεστε την ιδιωτική πρωτοβουλία σας, την ιδιωτικοποίηση της υγείας... Στα εύκολα όλοι παρέα με χρυσά κουτάλια και στα δύσκολα, μέχρι την ύστατη να διαπραγματευόμαστε πόσα θα αρπάξουμε. Αυτός είναι ο πρόστυχος και απάνθρωπος καπιταλισμός. Όσο για όλους εσάς τους δεξιούς που δεν έχετε βρακί να βάλετε, σε ένα παράλληλο σύμπαν που δεν θα υπάρχει δημόσιο, θα σας έχουν στο δρόμο να ασθμαίνετε και να μην σας δέχεται κανείς για νοσηλεία γιατί πολύ απλά δεν έχετε κάτι που να θέλουν από εσάς.

.

αν δεν ξέρεις μή γράφεις ότι νάναι

Σ

Βρε βρε βρε ... τελικα ψηφησαμε κκε ; Τωρα ειναι χρησιμος ο ιδιοτικος τομεας κυριοι ; Αη ν χαθειτε ρεζιληδες κουμουνιστες εγετε πηδηξη χωρις σαλιο καθε επειχηρηση κ τωρα παρακαλατε ν σας βοηθησουμε ;

JACOB

τελευταία φορά που τσέκαρα ελληνική ιστορία δεν είδα πουθενά να λέει ότι κυβέρνησε ποτέ κομμουνιστικό καθεστώς στην χώρα, μάλλον αναφέρεσαι στα νεοφιλελεύθερα καθεστώτα

Ξένια

Θα χαρούν πολύ οι υποψήφιοι ξένοι επενδυτές που θα μάθουν οτι στην Ελλάδα η δεξιά κυβέρνηση μπορεί με μία ανακοίνωση να επιτάξει τις ιδιωτικές τους εταιρίες!

Σοφία

Είσαι ηλίθια. Ετσι απλά.

Στεργιος

Ένα καλοκαίρι κοιμόντουσαν και τώρα που είναι αργά εκεί στην κυβέρνηση ξυπνούν. Ενα καλοκαίρι θα μπορούσαν να έχουν ετοιμάσει τα 4 νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που έχουν κλείσει, το παλιό στρατιωτικό 424, το λοιμωδών, το αφροδίσιων και την κλινική Παναγία στην Κρήνη, όμως δεν έκανα τίποτα από αυτά, πέρα από μπάνια στην θάλασσα για να μαυρίσουν, και τώρα τρέχουν αλλά δεν φτάνουν. Ντροπή τους

Ζάκης Ρουφάς

τελεσίγραφα ... μάλιστα. αποφασιζωμεν και διατάσωμεν. Δυστυχώς με τους αΧρίστους, δεν βλέπουμε προκοπή. Και τι αρίστους, κάτι ανίψια, κάτι κόρες, και κάτι αυλικούς πλουσίων. α και έναν πρώην φουσμπόλι. Καλύτερα να κάψουν τα κρεβάτια. Δεν μπορεί ο καθένας να φορτώνει την αχρηστία του ΑΛΛΟΥ. Αυτό θα είναι το νεο "μάτι", και βλέπουμε.

Πολλά τα λεφτά, Άρη!

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη .. με τα νέα γονιδιακά εμβόλια.

Στο εξωτερικό

οι ιδιωτικές κλινικές ήδη έχουν δώσει κρεβάτια ειδικά στην Ιταλία. Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Ινδιά, Μεξικό. Μερικές απο τις χώρες όπου το σύστημα ζήτησε και έλαβε ή θα λάβει κλίνες για τους ασθενείς του κορωνοιού. Με τον έναν τρόπο ή τον άλλο. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να αντιμετωπίσει μια κρίση αυτού του είδους με τα αμαρτήματα του παρελθόντος. Είτε λέγεται Ελλάδα ή 'ανεπτυγμένη' χώρα. Εδώ το Βρετανικό σύστημα κλατάρει και το κατηγορούν ότι υπολειτουργεί για δεκαετίες, η Ελλάδα δεν θα είχε πρόβλημα; Γι' αυτό έβγαιναν και παρακαλούσαν να σταματήσουν οι Μκιες. Εδω μέσα πιά κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες. Νισάφι πλέον. Βάλτε μια μάσκα, μαντρώστε τα βλαστάρια και κάντε το σταυρό σας εάν σας εμπνέει.

Εγώ λέω

Ότι παρά για πρόστιμο 300ευρω ,να του επιβάλετε να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση που να λέει οτι άμα αρρωστήσει με covid δεν έχει κανένα δικαίωμα νοσηλείας. Αφού μία γρίπη είναι για αυτούς

Ψυχραιμία, υπάρχει λύση

Να μεταφερθούν non covid ασθενείς από τα κρατικά νοσοκομεία στις ιδιωτικές κλινικές (όπως δέχονται οι κλινικάρχες) και να αδειάσουν θέσεις για ασθενείς covid στα κρατικά νοσοκομεία. Το να βάλεις covid ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές ανάμεσα σε πχ καρδιοπαθείς τελικά θα κολλήσουν όλοι κορονοϊό.

....

Το κράτος από το 1981 και μετά δεν έχει σχεδιασμό, έχει αναξιοκρατία και ανίκανους ΔΥ , μόνο του πάει το καράβι, τώρα κόπτεστε ; Σε λίγο θα χαθούν και όλες σας περιουσίες σας....το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ και δεν άνοιξε ρουθούνι ούτε πήγαν φυλακή, ΔΝΤ, ΕΟΤ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο κλπ..τυχοδιώκτες, άθλιοι , ανίκανοι ευατούληδες η πλειονότητα...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης