Τουρκία: Στοχοποιούν το Οικουμενικό Πατριαρχείo λόγω… Πομπέο

Τουρκία: Στοχοποιούν το Οικουμενικό Πατριαρχείo λόγω… Πομπέο

Κατηγορούν για… «κατάσκοπο» του Γκιουλέν τον Βαρθολομαίο

oikoumeniko_ar
Την ώρα που ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαικ Πομπέο, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, χωρίς να έχει συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια παραμονής του στη χώρα, τουρκικά ΜΜΕ στοχοποιούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατηγορώντας τον για διασυνδέσεις με το δίκτυο ΦΕΤΟ του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η αντιπολιτευόμενη εθνικιστική εφημερίδα Αydinlik, προσπαθεί να εμπλέξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο με το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016. «Ιδού οι δεσμός του Πατριαρχείου με τη FETO» αναφέρει ο τίτλος, σημειώνοντας πως σε αλληλογραφία μεταξύ του επισκόπου Αμερικής, Αλέξανδρου Καρλούτσου, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Φαναρίου και του διευθύνοντα του προγράμματος Rumi Forum, Ρασίτ Τελμπίσογλου, καταβάλλεται προσπάθεια απενοχοποίησης του FETÖ και στοχοποίησης του προέδρου Ερντογάν.
1

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Rumi Forum αποτελεί από τις πιο σημαντικές δομές του FETO στις ΗΠΑ –με κέντρο την Ουάσιγκτον- και ο διευθύνων του προγράμματος του είναι ο Ρασίτ Τελμπίσογλου. Από την άλλη, ο Αλέξανδρος Καρλούτσος, από τα πιο σημαντικά ονόματα της Αρχιεπισκοπής των ΗΠΑ, είναι και έμπιστος του Βαρθολομαίου.
2
Κλείσιμο

Η εθνικιστική εφημερίδα, που δημοσιεύει και τη σχετική επιστολή, υποστηρίζει πως ο Τελμπίσογλου μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία ενημέρωσε τον Καρλούτσο, επιχειρώντας να απενοχοποιήσει την FETO ζητώντας του έμμεσα ν’ απευθυνθεί και σε άλλους θρησκευτικούς λειτουργούς, υποστηρίζοντας πως πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος δεν βρίσκεται το κίνημα Γκιουλέν αλλά πως «ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τον Γκιουλέν ως αποδιοπομπαίο τράγο και ξεκινά κυνήγι μαγισσών».

Σε άλλο δημοσίευμα η Αydinlik, κατηγορεί ουσιαστικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως … «κατάσκοπο» των ΗΠΑ. «Λες και είναι πατριαρχείο των ΗΠΑ» αναφέρει ο τίτλος, υποστηρίζοντας προκλητικά πως «το Φανάρι σήμερα στέκεται πολύ περισσότερο στο πλευρό των ΗΠΑ παρά της Τουρκίας. Συνεχίζει τις ενέργειες κατά της Τουρκίας, όχι μόνο σε θρησκευτικά, αλλά και σε γεωπολιτικά ζητήματα».

Ειδήσεις σήμερα: 

Σακελλαροπούλου: «Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες»

Πόλεμος στο ΕΣΥ: Οι 14 πιο κρίσιμες ημέρες - «Θερίζει» ο ιός στις ηλικίες 40-65

Σουηδία: Πώς η χαλαρότητα έφερε έκρηξη θανάτων αντί για «ανοσία αγέλης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης