Καλύμνιος συνελήφθη για κύκλωμα παιδεραστίας στην Αμερική - Τι απαντά ο ίδιος

Καλύμνιος συνελήφθη για κύκλωμα παιδεραστίας στην Αμερική - Τι απαντά ο ίδιος

«Η αθωότητά μου θα αποδειχθεί στο δικαστήριο σε λίγες ημέρες» τονίζει ο ίδιος - Συνελήφθη στο Οχάιο των ΗΠΑ - Σε 177 συλλήψεις προέβη η αστυνομία 

Σοκ: Βρετανοί πολιτικοί κατηγορούνται για παιδεραστία και φόνους αγοριών!
Σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδεραστών κατηγορείται πως συμμετείχε στο Οχάιο των ΗΠΑ ένας 40χρονος με καταγωγή από την Κάλυμνο, ο οποίος συνελήφθη, μαζί με πολλά άτομα ακόμα, στα τέλη Οκτωβρίου. Το protothema.gr αποκαλύπτει σήμερα τα όσα φέρεται να υποστηρίζει ο Απόστολος Σισαούλης από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για την υπόθεση, αναφέροντας πως δεν έχει “καμία εμπλοκή” και ότι αφέθηκε ελεύθερος, μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης. “Η αθωότητά μου θα αποδειχθεί στο δικαστήριο σε λίγες ημέρες”, φέρεται να υποστήριξε σε συγγενικά του πρόσωπα στο νησί της Καλύμνου.

Το χρονικό των συλλήψεων των κατηγορούμενων

Τα όσα μεταδίδονται για την υπόθεση από την άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι πραγματικά ανατριχιαστικά. Οι αρχές των ΗΠΑ έδωσαν στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες των εμπλεκομένων, οι οποίοι κατηγορούνται πως έχουν προχωρήσει μεταξύ άλλων σε βιασμούς απόπειρες ή ακόμη και αρπαγές παιδιών. Όπως τόνιζαν τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, 109 άτομα διασώθηκαν από τα “δίχτυα” του κυκλώματος, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Μεταξύ των κατηγορούμενων είναι ένας ανήλικος, ένας πάστορας και ένας κοινωνικός λειτουργός. Ο Γενικός Εισαγγελέας του Οχάιο Ντέιβ Γιουστ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Autumn Hope” χαρακτηρίζεται ως η “μεγαλύτερη κατά της εμπορίας ανθρώπων“ στην ιστορία του κράτους. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι αρχές της Αμερικής πάνω από 50 πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες της Αστυνομία συνεργάστηκαν και προχώρησαν σε συνολικά 177 (!) συλλήψεις.

Τα 109 άτομα τα οποία διασώθηκαν από το κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων παραπέμφθηκαν σε κοινωνικές υπηρεσίες, όπως το Κέντρο Βιασμών του Κλίβελαντ. Ο σερίφης της κομητείας Mahoning Jerry Greene δήλωσε ότι το γραφείο του και η ειδική ομάδα για την εμπορία ανθρώπων της κοιλάδας Mahoning και πλήθος άλλων τοπικών και κρατικών υπηρεσιών συνεργάστηκαν και προχώρησαν τελικά σε 14 συλλήψεις. Η έρευνα ξεκίνησε εδώ και αρκετό διάστημα με τους αξιωματικούς της τοπικής ειδικής ομάδας να συνδέονται σε διαδικτυακούς χώρους συνομιλίας και να παριστάνουν τους... ανήλικους για να “δελεάσουν” χρήστες και να καταφέρουν να συλλάβουν τους δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται για τη συμμετοχή στο έγκλημα. "Πραγματικά, το μήνυμά μας είναι αρκετά σαφές: Εάν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο για να προσπαθήσετε να εκμεταλλευτείτε ανήλικα άτομα, θέλουμε να είναι στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι μπορεί να μιλήσετε σε έναν από εμάς", δήλωσε μετά την τεράστια επιχείρηση που στήθηκε στην Αμερική ένας κρατικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου οι ύποπτοι συλληφθέντες και κατηγορούμενοι για την υπόθεση επρόκειτο να βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου την περασμένη Παρασκευή, ενώ άλλοι θα παραστούν για να δώσουν εξηγήσεις έως τις 20 Νοεμβρίου. Πολλοί από τους συλληφθέντες έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης που προσεγγίζει τα 15.000 ευρώ. Δύο από τα τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από τους υπόπτους περιείχαν και υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο σερίφης της πολτείας του Οχάϊο είπε ότι οι γονείς πρέπει να παροτρύνουν τα παιδιά τους να κάνουν φίλους σε φυσικό χώρο, αντί για το εικονικό. “Όλοι οι γονείς, όταν πρόκειται για καταστάσεις όπως αυτή, πρέπει να μιλήσουν με τα παιδιά τους σχετικά με τη συνομιλία με άτομα τα οποία δεν γνωρίζουν στο διαδίκτυο”, ανέφερε και συνέχισε: “Πραγματικά πρέπει τα παιδιά να μάθουν να κάνουν φίλους δια ζώσης”.

Δείτε βίντεο από την παρουσίαση της αστυνομίας: 



Πως συνελήφθη ο Έλληνας από την Κάλυμνο και τι φέρεται να υποστηρίζει...

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο Απόστολος Σισαλούης φέρεται να είχε κλείσει ραντεβού με μία ενήλικη γυναίκα μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Η συγκεκριμένη σελίδα χρησιμοποιούνταν από μέλη του κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων, τα οποία στρατολογούσαν ανήλικες για να τις “σπρώξουν” σε ενήλικους άνδρες. Ο 40χρονος Έλληνας μετέβαινε στο ραντεβού όταν ξαφνικά εμφανίστηκε μία γυναίκα αστυνομικός και του ζήτησε να τον ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί του γνωστοποίησαν πως κατηγορείται για συμμετοχή στο μεγάλο κύκλωμα παιδεραστίας και εμπορίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με ανθρώπους από την τοπική κοινωνία της Καλύμνου, με τους οποίους επικοινώνησε το protothema.gr ο 40χρονος υποστηρίζει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση και ότι ποτέ δεν είχε κάποια επαφή με ανήλική κοπέλα. Τα όσα του καταλογίζονται ότι επικοινωνούσε με ανήλικη μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζονται από τον ίδιο ως “αναληθή”. Σύμφωνα με το άτομο που ανήκει στην νομική του υπεράσπιση σε περίπου επτά μέρες θα γίνει το δικαστήριο εκεί όπου αναμένεται να αποδειχθεί η αθωότητά του. Ο 40χρονος είναι πατέρας μαις ανήλικης κοπέλας και χαρακτηρίζεται από τα μέλη της τοπικής κοινωνίας της Καλύμνου ως ένας “καλός άνθρωπος”. Σύμφωνα με την αστυνομία στο Οχάιο κατηγορείται πως προσπάθησε να προσεγγίσει ανήλικο άτομο με σκοπό να ασελγήσει σε βάρος του.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πότε θα καταβληθούν τα 800 ευρώ – Πόσα δικαιούνται οι μακροχρόνια και οι επιδοτούμενοι άνεργοι

Ανοιχτά τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο - Σε ποιες πόλεις δεν θα ανοίξουν

Τρομάζει η ροή ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία - Ρεκόρ χθες με 295 νέες εισαγωγές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης