Σεισμός στη Σάμο - Λέκκας: H μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά

Σεισμός στη Σάμο - Λέκκας: H μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά

«Ακόμη κι αν εκδηλωθεί μία σεισμική δόνηση μεγαλύτερη των 5 έως και 5,5 Ρίχτερ, δεν θα έχει καμία επίπτωση στον δομημένο ιστό», τονίζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας 

seismos_samos_main
«Ως ένα βαθμό, η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη κι αν εκδηλωθεί μία σεισμική δόνηση μεγαλύτερη των 5 έως και 5,5 Ρίχτερ, δεν θα έχει καμία επίπτωση στον δομημένο ιστό, δεδομένου ότι η περιοχή άντεξε έναν σεισμό 30 φορές μεγαλύτερο».

Τα παραπάνω δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, αναφορικά με την εξέλιξη του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Σάμο.

Ο κ. Λέκκας υποστήριξε πως «η μετασεισμική ακολουθία θα είναι μακρόσυρτη και θα διαρκέσει τις επόμενες εβδομάδες, μήνες ακόμη και χρόνο. Μπορούν να εκδηλωθούν σεισμοί στον χρόνο, αν και μικρότεροι».

Ο καθηγητής συνέστησε στους κατοίκους να τηρούν όλες τις βασικές οδηγίες προστασίας, να αποφεύγουν τα παλιά κτίρια και να μην κάθονται στις προσόψεις αυτών, τις απότομες πλαγιές και να μην πηγαίνουν στη θάλασσα την ώρα που εκδηλώνεται τσουνάμι.

Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε επίσης -μεταξύ άλλων- στον αντισεισμικό κανονισμό στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «είναι προϊόν των Ελλήνων επιστημόνων, από τους καλύτερους στον κόσμο», ένας κανονισμός που «πραγματικά προστατεύει τον Έλληνα πολίτη».

Ειδήσεις σήμερα:

Οι «σύμμαχοι» του Ερντογάν: Ποια καθεστώτα στηρίζουν τον «ιερό πόλεμο» του Τούρκου προέδρου;

Επταμελής σπείρα μοίραζε μέσω ΕΦΚΑ επιδόματα-μαϊμού έως 2.000 ευρώ

H gay φωτογράφηση έχει τη... δική της ιστορία!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης