Σεισμός στη Σάμο: Στο «Παίδων» ο 14χρονος Ερρίκος - Θα χειρουργηθεί άμεσα

Σεισμός στη Σάμο: Στο «Παίδων» ο 14χρονος Ερρίκος - Θα χειρουργηθεί άμεσα

Ο νεαρός που ήρθε με αεροδιακομιδή από τη Σάμο στην Αθήνα, έχει βαριά κατάγματα - Στο νοσοκομείο και ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του

IMG_0789
Στο νοσοκομείο Παίδων έφτασε αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο 14χρονος Ερρίκος που τραυματίστηκε από τον μεγάλο σεισμό στην Σάμο.

Ο 14χρονος που έχει βαριά κατάγματα  κυρίως στα κάτω άκρα, μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από το νησί του Πυθαγόρα στην Αθήνα.

Στο νοσοκομείο μετέβη απόψε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας ευχήθηκε περαστικά στον Ερρίκο και είπε ότι «όλα είναι έτοιμα στο νοσοκομείο προκειμένου ο 14χρονος να χειρουργηθεί αφού πρώτα σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του».

«Είναι μια ημέρα θλίψης η σημερινή. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους γονείς των δύο παιδιών που χάθηκαν αλλά και στους συμμαθητές τους και τους φίλους τους» είπε επίσης στις δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας ο οποίος αναφέρθηκε και στις μεγάλες προσπάθειες που κάνουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι επαγγελματίες υγείας για να ασκήσουν το λειτούργημά τους σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Δήλωση Κικίλια


Κλείσιμο
Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Υγείας

«Σήμερα είναι μια ημέρα θλίψης. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους γονείς των δυο παιδιών μας που χάθηκαν, στους συμμαθητές, στους φίλους τους. Είναι συγκλονιστικό αυτό που έχει συμβεί.

Είδα μόλις εδώ, στο Νοσοκομείο Παίδων, ένα παιδί που ήρθε πριν λίγο με αεροδιακομιδή από τη Σάμο, τον Ερρίκο, 14 χρονών, που αντιμετωπίζει πολλαπλά, ανοιχτά τραύματα στα κάτω άκρα, κατά κύριο λόγο. Όταν σταθεροποιηθεί, θα χειρουργηθεί. 

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι μόνο για την COVID. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας, τα νοσοκομεία μας είναι για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Σήμερα ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα. Ελπίζω να ολοκληρωθεί, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά σε αυτό το νέο παιδάκι, αισίως και να πάνε όλα καλά με τα χειρουργεία του.

Για μια ακόμη φορά θέλω να ζητήσω απ’ όλους να προσέχουν τους εαυτούς τους, να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να αντιληφθούν ότι εδώ, και σε κάθε νοσοκομείο του ΕΣΥ, υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας που αγωνίζονται για εμάς. Πολύ μεγάλη πίεση αυτή τη στιγμή δέχεται η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη. Ας αναλογιστούμε όλοι πώς συμπεριφερόμαστε, έτσι ώστε να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους, κάνουν ένα λειτούργημα.

Εύχομαι ειλικρινά περαστικά στο παιδί αυτό.»

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη του ασθενοφόρου που μετέφερε τον 14χρονο
IMG_0789
IMG_0791
IMG_0792


Δύο νεκροί στη Σάμο

Από τον μεγάλο σεισμό που χτύπησε σήμερα την Σάμο δύο μαθητές, ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας 17 και 15 ετών αντίστοιχα, έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε. Το αγόρι  ανασύρθηκε νεκρό, ενώ λίγη ώρα αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε και το κορίτσι.  

Οι τραυματίες από τον σεισμό

Από τον μεγάλο σεισμό των 6, 7 Ρίχτερ που έπληξε το νησί του Πυθαγόρα δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 21 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τις υγειονομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Σάμου διεκομισθησαν συνολικά 14 περιστατικά εκ των οποίων: 2 νεκροί (15 και 17 ετών), 2 διεκομισθησαν με αεροδιακομιδή στην Αθήνα (αγόρι 14 ετών με κατάγματα κάτω άκρων στο «Παίδων Αγλ. Κυριακού» και 63χρονη με κακώσεις προσωπικού κρανίου στο ΚΑΤ).

Οι υπόλοιποι 10 μετά τον κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο και την αντιμετώπιση των κακώσεων τους εξήλθαν με οδηγίες. Δεν αναφέρεται μέχρι στιγμής καμμία εισαγωγή.

Στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου διεκομισθησαν 11 τραυματίες εκ των οποίων οι 2 διεκομισθησαν ακολούθως στο Νοσοκομείο Σάμου.

Ειδήσεις σήμερα

Απίστευτο βίντεο από Σάμο: Κατολίσθηση στα Αυλάκια μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ

Σμύρνη: Μάχη με το χρόνο για να ανασύρουν τους εγκλωβισμένους από τον μεγάλο σεισμό

Κορωνοϊός: Ερχεται ολικό κλείσιμο στην εστίαση στις περιοχές με «πορτοκαλί» και «κόκκινο»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης