Καιρός: Ισχυρές βροχές από την κακοκαιρία - Δείτε χάρτες του meteo

Καιρός: Ισχυρές βροχές από την κακοκαιρία - Δείτε χάρτες του meteo

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής χθες στη Μαγνησία - Εξασθενεί σταδιακά από σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία Κίρκη  - Ποιες περιοχές απειλούνται τις επόμενες ώρες

kairos_vroxes_mesinia
Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν από την «κακοκαιρία Κίρκη» στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης έως το πρωί της Πέμπτης.

Τα ισχυρότερα φαινόμενα καταγράφηκαν στη Μαγνησία (Μακρινίτσα – 171 χιλιοστά, Βόλος – 135 χιλιοστά), όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τετάρτη.

magnisia_vroxes
Φωτογραφία του magnesianews.gr: Έντονη βροχή, αρκετές απαντλήσεις και διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Μαγνησίας

Έντονη βροχή, αρκετές απαντλήσεις και διακοπή ρεύματος ήταν τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας χθες στη Μαγνησία. Συγκεκριμένα, μεγάλη ποσότητα νερού έπεσε στη Μαγνησία από το μεσημέρι μέχρι τις 7.30 το απόγευμα και, ευτυχώς, παρά την ένταση της βροχής δεν σημειώθηκαν ζημιές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου ήταν σε επιφυλακή και κλήθηκε για αντλήσεις υδάτων σε οκτώ περιπτώσεις (ειδοποιήθηκαν σε 15 περιπτώσεις, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν σε όλες), υπογείων και ημιϋπογείων σε περιοχές του Βόλου πάνω από τον περιφερειακό μέχρι την Ανακασιά και τον Άγιο Ονούφριο, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν άλλες ζημιές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του magnesianews.gr. Οι πυροσβέστες επενέβησαν χθες το απόγευμα, όταν δέχτηκαν κλήση για διάσωση δύο αλόγων που ήταν δεμένα στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, στο ύψος της Ζάχου.

«Σάρωσαν»  τα μποφόρ τη Μάνη, με την Καρδαμύλη να βρίσκεται μέσα στον πίνακα καταγραφής των πανελλαδικών ρεκόρ ανέμου, σύμφωνα με όσα καταγράφει το messinialive.gr

Κλείσιμο
Στα 10 μποφόρ έφτασαν οι ριπές ανέμου. Με 90 χιλιόμετρα την ώρα πέρασε ο άνεμος μετά τις 2 τα ξημερώματα την περιοχή, με την κακοκαιρία Κίρκη να διέρχεται από τη μεσσηνιακή Μάνη.
kairos_messinia_vroxes_kataigides_kakokairia
Φωτογραφία από messinialive: Η παραλία Ριτσά, στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας


Κατά το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα περιοριστούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Οι άνεμοι που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.
kairos_kai_kakokairia_vroxes_makrinitsa

Σημαντικά φαινόμενα σημειώθηκαν και από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί της Πέμπτης, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας (30 χιλιοστά), στους Φούρνους Ικαρίας (29 χιλιοστά) και στη Θάσο (29 χιλιοστά). Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη έως το πρωί της Πέμπτης 29/10.
vroxes_kakokairia_kirki_fournoi_ikarias

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο «κόκκινο» η διαμάχη Ερντογάν-Μακρόν με φόντο την «κατρακύλα» της τουρκικής λίρας

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Σήμερα οι αποφάσεις για έξι νέα μέτρα

Τραγωδία στη Ρόδο: Συγκλονίζουν οι γονείς των ανήλικων που σκοτώθηκαν κάνοντας parasailing
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης