Δραματική αύξηση των διασωληνωμένων - 31 κρούσματα στο Περιστέρι με μέση ηλικία τα 35 χρόνια

Δραματική αύξηση των διασωληνωμένων - 31 κρούσματα στο Περιστέρι με μέση ηλικία τα 35 χρόνια

Από 84 στους 95 οι ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση μέσα σε ένα 24ωρο - 910 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με Covid-19 - Στα 715 τα ημερήσια κρούσματα - Αττική, Ιωάννινα, Λάρισα και Σέρρες στο «κόκκινο»

entatiki3
Με εκτίναξη των διασωληνωμένων και των θανάτων λόγω του κορωνοϊού και της λοίμωξης Covid-19 διανύονται οι τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου στην Ελλάδα.

Ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων -715- είναι ο χαμηλότερος των προηγούμενων πέντε ημερών, ωστόσο πιθανόν αποδίδεται και στον μειωμένο αριθμό τεστ που έγιναν. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα τεστ του τελευταίου 24ωρου είναι περίπου 12.000 ενώ το αμέσως προηγούμενο είχαν διενεργηθεί 16.000. Γενικώς την περασμένη εβδομάδα διενεργούνταν κατά μέσο όρο περί τις 24.000 τεστ.

Ωστόσο, η σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ αποτύπωσε δραματική αύξηση των ασθενών που διασωληνώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο: από 84 που ήταν χθες οι διασωληνωμένοι ανήλθαν σήμερα σε 95. Το αρνητικό ρεκόρ στους διασωληνωμένους είχε καταγραφεί στις αρχές του μήνα και ήταν 101 ασθενείς. Είναι προφανές πως αυτό το διάστημα είναι κρίσιμη η πορεία της επιδημίας για το πως επηρεάζει το σύστημα υγείας. Οι τουλάχιστον 910 ασθενείς που νοσηλεύονταν έως χθες στα νοσοκομεία της χώρας πιέζουν τα νοσοκομεία, ενώ η πίεση μεγαλώνει περισσότερο στο πεδίο των ΜΕΘ.

Δραματικός είναι ο απολογισμός των ανθρώπων που έχουν καταλήξει λόγω της μόλυνσης με κορωνοϊό και της λοίμωξης Covid-19 και των επιπλοκών της μέσα στον Οκτώβριο. Μέχρι και σήμερα έχουν πεθάνει 190 άνθρωποι. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό σε μηνιαία βάση από την αρχή της επιδημίας, για την ακρίβεια όσοι κατέληξαν τον Οκτώβριο (190) έχουν καταλήξει τους τέσσερις πρώτους μήνες της επιδημίας στη χώρα μας, από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 581 άνθρωποι.

Σαρώνει ο κορωνοϊος στους νέους

Στο μεταξύ, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Περιστερίου έξω από το Δημαρχείο.

Πραγματοποιήθηκαν 989 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν τριάντα ένα (31) θετικά δείγματα (14 άνδρες και 17 γυναίκες), από τα οποία είκοσι οκτώ (28) αφορούν σε Έλληνες και τρία (3) σε αλλοδαπούς, με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.


Η διασπορά του κορωνοϊού στην επικράτεια

Κλείσιμο
Από τα 715 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σήμερα τα 661 είναι εγχώρια. Από την έκθεση προκύπτει πως η επιδημία κινείται δυναμικά σε τουλάχιστον 40 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Πρωταθλήτρια στα ημερήσια κρούσματα παραμένει η Αττική, με 260 κρούσματα.

Σαφής υποχώρηση - συγκυριακή ή όχι θα φανεί τις επόμενες ημέρες- καταγράφεται στην επιδημική εστία της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέγραψε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, 84, έπειτα από "σερί" τριψήφιων κρουσμάτων.

Άλλα 52 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν από Ιωάννινα, εκ των οποίων 32 συνδεόμενα με συρροή σε βιομηχανία τροφίμων.

Σταθερή παρουσία έχει καθημερινά η Λάρισα που κατέγραψε 41 κρούσματα, τα 16 από τα οποία προερχόμενα από ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Υψηλός αριθμός κρουσμάτων, 31, καταγράφηκε και στις Σέρρες, με τυχαία δειγματοληψία του ΕΟΔΥ.

Η Πελοπόννησος εμφανίζεται στον επιδημιολογικό χάρτη με δύο Περιφερειακές ενότητες, την Αχαΐα με 16 κρούσματα και τη Μεσσηνία με 12 νέα κρούσματα.

Έντεκα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην "κόκκινη" Κοζάνη και άλλα 10 στα Τρίκαλα.

Οκτώ νέες θετικές διαγνώσεις δηλώθηκαν στην Καστοριά και 7 στην Καρδιτσα.

Έξι κρούσματα καταγράφηκαν στη Βοιωτία, στην Καβάλα, στην Κορινθία,

Με 5 κρούσματα εμφανίζονται οι περιοχές της Αρκαδίας, Άρτας, Ημαθίας, Κέρκυρας, Σάμου και Χανίων.

Σε αρκετές περιοχές αναφέρονται από 3-4 κρούσματα: Αιτωλοακαρνανία, Ηράκλλειο, Αργολίδα, Έβρος, Ξάνθη, Φθιώτιδα και Μαγνησία.

Τέλος, με 1 -2 κρούσματα έχουν επιδημιολογική παρουσία η Εύβοια, η Θεσπρωτία. Η Σαντορίνη, η Κως, η Λέσβος, η Πρέβεζα, το Ρέθυμνο, η Ροδόπη, η Ρόδος, η Σύρος, η Χίος, η Χαλκιδική και η Φλώρινα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεπέρασαν τα 43 εκατ. τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως - Πάνω από 1,15 εκατ. οι νεκροί

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης μπαρ κλείδωσε την πόρτα για να μην τον γράψει η Αστυνομία

Κορωνοϊός: Το εμβόλιο της Οξφόρδης θα είναι έτοιμο «μέχρι τα Χριστούγεννα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης