Στη Ρώμη ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο

Στη Ρώμη ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Βαρθολομαίος θα παραστεί σε Διεθνή Συνάντηση που οργανώνει η Κοινότητα Sant’ Egidio - Θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά τους Πρέσβεις της Τουρκίας και της Ελλάδος στο Βατικανό

vartholomaios
Αναχώρησε για την Ρώμη σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να παραστεί και να μιλήσει στη Διεθνή Συνάντηση με θέμα «Κανένας δεν σώζεται μόνος του - Αδελφοσύνη και Ειρήνη», που οργανώνει η Κοινότητα Sant’ Egidio, καθώς επίσης και για να λάβει τον τίτλο του επιτίμου Διδάκτορος από το Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Antonianum.

O Οικουμενικός Πατριάρχης θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση και γεύμα με τον Πάπα Φραγκίσκο. Ακόμη, θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά τους Πρέσβεις της Τουρκίας και της Ελλάδος στο Βατικανό.

Κατά την αναχώρηση του από το Φανάρι, τον Παναγιωτατο προέπεμψαν, κατά την τάξη, τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής, κληρικοί και λαϊκοί, ενώ στο αεροδρόμιο τον συνόδευσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Πατριαρχικός Επίτροπος, και ο Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Ανδρέας.

Στην επίσκεψή του στην Ρώμη ο Παναγιώτατος θα συνοδεύεται από τους Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Θεοφιλ. Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο Ιάκωβο Krochak.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επιστρέψει στις 22 Οκτωβρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή με τραυματίες στο Ηράκλειο

ΗΠΑ: Απειλεί να πέσει από τον «Πύργο Τραμπ» αν δεν μιλήσει με τον Αμερικανό Προέδρο (βίντεο)

Πανδημία-Καναδάς: Πλησιάζουν τα 200.000 τα κρούσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης