Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό 14 μαθητές-αθλητές στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό 14 μαθητές-αθλητές στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Οι μαθητές είναι αθλητές συλλόγων ποδοσφαίρου, ΤΑΕ KWO DO και Judo -  Προπονούνται σε δημοτικό χώρο-Γυμναστήριο που τους παραχώρησε ο δήμος

test_korwnoios
Συναγερμός έχει σημάνει στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, μετά τον εντοπισμό 14 κρουσμάτων μεταξύ μαθητών-αθλητών, που αθλούνται σε δημοτικό γυμναστήριο γυμναστήριο.

Οι μαθητές φοιτούν σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι αθλητές συλλόγων ποδοσφαίρου, ΤΑΕ KWO DO και Judo και προπονούνται σε δημοτικό χώρο-Γυμναστήριο που τους παραχώρησε ο δήμος. Σύμφωνα με το thestival.gr, φοιτούν σε τμήματα του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης, του 1ου ΓΕΛ Συκεών, του 1ου Γυμνασίου Συκεών και του 10ου Δημ. Σχολείου Νεάπολης.

Ήδη, τα σχολικά τμήματα έχουν κλείσει, ενώ έχει γίνει γενική απολύμανση στα σχολικά συγκροτήματα, όπως και στο Γυμναστήριο Νεάπολης, στο πλαίσιο και των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ.


Μήνυμα-έκκληση του δημάρχου για την τήρηση των μέτρων

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών απευθύνει έκκληση στους πολίτες για τον σεβασμό των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

«Τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στον δήμο μας στη συντριπτική τους πλειοψηφία αντιστοιχούν σε νέους και παιδιά, γεγονός που υποχρεώνει τους πάντες να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κορωνοϊός Covid-19 δεν κάνει διακρίσεις και εξαιρέσεις», ανέφερε.

Από νωρίς το πρωί, συνεργεία απολύμανσης «σάρωσαν» όλα τα επίμαχα σχολικά κτίρια, με τους προέδρους των Δημοτικών Σχολικών Επιτροπών Τριαντάφυλλο Κουσαγιαννίδη (Δευτεροβάθμιας) και Αλεξάνδρας Τερζίδου (Πρωτοβάθμιας) να συντονίζουν και να παρακολουθούν την υλοποίηση του προγράμματος.

Κλείσιμο
Αύριο, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, από πολύ νωρίς το πρωί, πριν την έναρξη του ωραρίου εργασίας, πλήρης απολύμανση θα γίνει στο δημαρχείο στις Συκιές, ενώ παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα προληπτικά τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού Covid-19. Με την ολοκλήρωση των τεστ στον τομέα Καθαριότητας, σε προληπτικό έλεγχο θα υποβληθούν αύριο (Δευτέρα 19.10.2020) οι εργαζόμενοι στους τομείς των Μικροέργων, Πρασίνου και οι ηλεκτρολόγοι, και την επόμενη ημέρα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, όλοι οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο και στο ΚΕΠ, για να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια και Υπηρεσίες.

Ο δήμος περιμένει και το αποτέλεσμα προληπτικού τεστ στο οποίο υποβλήθηκε εργαζόμενος στο Τμήμα Εσόδων, ο οποίος είναι πατέρας παιδιού που βγήκε θετικό στον κορωνοϊό. Πέρα από τη θέση του εργαζομένου σε 14ήμερο περιορισμό, από το αποτέλεσμα του ελέγχου θα εξαρτηθεί η απόφαση της δημοτικής Αρχής για το εάν θα «κλείσει» για τους πολίτες η επίμαχη Υπηρεσία, κάτι που αναμένεται να αποσαφηνιστεί αύριο Δευτέρα, ανακοινώνοντας και τα σχετικά τηλέφωνα για τον προγραμματισμό της επίσκεψης των πολιτών κατόπιν ραντεβού.



Ειδήσεις σήμερα:

Ιερώνυμος: Θέλουμε ανεξαρτησία της Εκκλησίας και συνεργασία με το κράτος

Στο νοσοκομείο με συμπτώματα εμφράγματος η Βίκυ Σταμάτη

Ροζ σκάνδαλο στο Άμπου Ντάμπι: Σεΐχης επιτέθηκε σε Βρετανίδα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης