Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Παιδείας το βράδυ του Σαββάτου

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Παιδείας το βράδυ του Σαββάτου

Έγραψαν συνθήματα στην είσοδο υπέρ των σχολικών καταλήψεων - «Θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ’ επίφαση πολιτικού ακτιβισμού» σχολιάζει το υπουργείο Παιδείας

rouvi
Παρέμβαση στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου ο Ρουβίκωνας. Δύο άτομα που φορούσαν κράνη έγραψαν με μαύρο σπρέι συνθήματα όπως «αλληλεγγύη στις μαθητικές καταλήψεις» και «κάτω τα ξερά σας από τους μαθητές» ανεβάζοντας και βίντεο από την ενέργεια στην ιστοσελίδα της ομάδας, στο διαδίκτυο.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «η κατάσταση στον χώρο της παιδείας είναι τραγική». Τα μέλη της συλλογικότητας έφτασαν στον χώρο του υπουργείου στο Μαρούσι και έγραψαν συνθήματα στην είσοδο υπέρ των σχολικών καταλήψεων.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης ο Ρουβίκωνας σημειώνει: «Ξύλο και χημικά έξω απ’ τη Βουλή και στο υπουργείο Παιδείας, συλλήψεις, κυνηγητό σε καταληψίες στα Εξάρχεια κι όχι μόνο. Οι πολιτικές επιλογές αντιμετώπισης των καταληψιών από το κράτος, στρώνουν το χαλί στους επικίνδυνους τραμπούκους γονείς, καθηγητές και διευθυντές που επιτίθενται στις εκατοντάδες καταλήψεις σχολείων ανά την Ελλάδα. Ο αγώνας που δίνουν οι μαθητές/τριες παραμένει μεγαλειώδης, όσο και να συκοφαντείται από συντηρητικους κύκλους. Η Κεραμέως, ως βασικός εκφραστής των πολιτικών της κυβέρνησης συνεχίζει να προκαλεί με την απόφαση περί αποκλεισμού από την τηλεκπαίδευση μαθητών/τριών που συμμετείχαν σε καταλήψεις. Εικόνες από άλλη εποχή…».

Και καταλήγει: «Γι’ αυτό και στον αγώνα ενάντια στους ταξικούς φραγμούς στην Παιδεία θέλουμε στο πλάι μας τους/τις αντιστεκόμενους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, στη βάση των ταξικών συμφερόντων που μας ενώνουν κι απέναντι στις προκλητικές μεθοδεύσεις του υπουργείου Παιδείας και τη στρατηγική εξόντωσής μας απ’ το κράτος για χάρη των αφεντικών».

«Θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ’ επίφαση πολιτικού ακτιβισμού» σχολιάζει το υπουργείο Παιδείας

«Πρόκειται για άλλη μία θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ' επίφαση πολιτικού ακτιβισμού που πλήττει τον δημοκρατικό διάλογο και τη δημόσια περιουσία», ήταν το σχόλιο από το υπουργείο Παιδείας.

«Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας», επισημαίνεται στο σχόλιο του υπουργείου Παιδείας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σοκ στους Αμπελόκηπους: Σάτυρος αυνανιζόταν σε πάρκο κοιτώντας μητέρα με το παιδί της

«Η ζωή θα επιστρέψει εκεί που ήταν το 2024» λέει Έλληνας καθηγητής του Yale

Τα σκληρά δεδομένα του κορωνοϊού προκαλούν ξανά ανησυχία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης