Κορωνοϊός: Οι γυναίκες είναι πιο υπάκουες και συνεργάσιμες στα μέτρα προστασίας

Κορωνοϊός: Οι γυναίκες είναι πιο υπάκουες και συνεργάσιμες στα μέτρα προστασίας

Έρευνα έδειξε ότι στα κέντρα λήψης αποφάσεων οι άντρες έχουν τον «πρώτο λόγο» στα μέτρα κατά του κορωνοϊού - Ωστόσο στην εφαρμογή, οι γυναίκες κατέχουν τα πρωτεία

metra_korwnoios_maskes
Μπορεί οι αποφάσεις για την διαχείριση της πανδημίας της νόσου Covid-19 να λαμβάνονται παγκοσμίως από ανδρικά χείλη, ωστόσο, οι γυναίκες είναι πιο υπάκουες στις οδηγίες των ειδικών.

Έρευνα που διενήργησε το ίδρυμα «Bill & Melinda Gates» έδειξε ότι στα περισσότερα κέντρα λήψης αποφάσεων σχετικά με τη νόσο Covid-19, οι άνδρες έχουν τον «πρώτο λόγο».

Ωστόσο, μελέτη του ιταλικού Πανεπιστημίου «Bocconi» που διεξήχθη σε οκτώ χώρες έδειξε ότι ο νέος κορωνοϊός λαμβάνεται πιο σοβαρά υπόψη από τις γυναίκες, με αποτέλεσμα να συμμορφώνονται καλύτερα στα μέτρα των ειδικών.

«Η αυξημένη προσήλωση των γυναικών στα προληπτικά μέτρα για το νέο κορωνοϊό μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που δεν είναι τόσο ευεπίφορες στον νέο κορωνοϊό σε σύγκριση με τους άνδρες».

«Για το λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε ότι αφορά τη νόσο Covid-19», όπως εξηγεί ο Βιντσένζο Γκαλάσο, ένας από τους συντάκτες της μελέτης, «θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την διαφορετική αντίδραση των δύο φύλων για τον κίνδυνο μόλυνσης».

Οι συντάκτες της μελέτης κατέγραψαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων αναφορικά με τη στάση και συμπεριφορές τους.

Κλείσιμο
Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 21.649 πολιτών από την Αυστραλία, την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, το μήνα Μάρτιο.

Το 59% των γυναικών θεωρούν τη νόσο COVID-19 πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα σε σχέση με τους άνδρες (48,7%).

Επιπλέον, το 54,1% των γυναικών συμφωνεί με την πολιτική των κυβερνήσεων για την καταπολέμηση της πανδημίας, όπως περιοριστικά μέτρα και κοινωνική αποστασιοποίηση. Το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών είναι 47,7%.

Το 88,1% των γυναικών είναι σαφώς πιο διατεθειμένες να ακολουθούν τους κανόνες που αφορούν τη νόσο COVID-19 έναντι του 83,2% των ανδρών.

Ωστόσο, τέτοιες διαφορές είναι μικρότερες στα παντρεμένα ζευγάρια και τους συντρόφους που ζουν κάτω από την ίδια στέγη, όπως υπογραμμίζουν οι συντάκτες της μελέτης.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα 150 - 300 ευρώ και μείωση ενοικίου στις «κόκκινες» περιοχές

Με παιδιά και... πρόβατα προσπαθούν να γλιτώσουν τη φυλακή οι Χρυσαυγίτες

«Δεν είστε ένας τρελός θείος για να αναπαράγετε ό,τι να 'ναι»: Τα άκουσε από δημοσιογράφο ο Τραμπ (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης