Στην Τουρκία ήθελαν να περάσουν τον 1 τόνο κάνναβης τα μέλη της αλβανικής μαφίας

Στην Τουρκία ήθελαν να περάσουν τον 1 τόνο κάνναβης τα μέλη της αλβανικής μαφίας

Το protothema δημοσιεύει φωτογραφικά ντοκουμέντα από το σκάφος που μετέφερε τα ναρκωτικά αξίας 6 εκατ. ευρώ

image5
Σεσημασμένος φέρεται να είναι ο χειριστής του ταχύπλοου το οποίο μετέφερε πάνω από ένα τόνο χασις από τον Αυλωνα της Αλβανίας με στόχο να περάσει τα ναρκωτικά αξίας 6.000.000 ευρώ στην Τουρκία. Το protothema δημοσιεύει σήμερα φωτογραφικά ντοκουμέντα από το σκάφος αλλά και την απομακρυσμένη παραλία στην οποία ο ίδιος μαζί με τους συνεργούς του κατηγορείται πως άφησε τα ναρκωτικά καθώς φοβήθηκαν πως θα συλληφθούν από τα στελεχη του λιμενικου. Όπως και έγινε τελικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο χειριστής του σκάφους είχε απασχολήσει και τα στελεχη του Λιμενικου της Ιταλίας και φαίνεται πως είναι «γνωστός» στις αρχές. Τα μέλη της οργανωσης- τα οποία πιθανολογείται πως ανήκουν στην αλβανική μαφία και ένα από τα καρτελ της γειτονικής χώρας- τα οποία οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα μετά την τεράστια επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικων και Λαθρεμπορίου του Λιμενικου Σωματος φαίνεται πως είχαν ως στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταφέρουν τα ναρκωτικά πιθανότατα στην Τουρκία μέσω Ελλάδας.

image0
image1
image2


Το χρονικο της μεγάλης κατάσχεσης

Το πρωί της 8ης Οκτωβρίου περιπολικό σκάφος του Γυθείου εντόπισε ταχύπλοο με τρεις επιβαίνοντες το οποίο έφερε ένα φορτίο σκεπασμένο και κινούταν με μεγάλη ταχύτητα. Το σκάφος του Λιμενικου προσπάθησε να κάνει έλεγχο άλλο ο χειριστής του ταχύπλοου ανέπτυξε ταχύτητα και απέφυγε τον εγκλωβισμό του. Άμεσα ενημερώθηκαν όλες οι αρχές για να εντοπιστεί το ύποπτο σκάφος. Τα έμπειρα στελεχη του λιμενικου θεώρησαν εξαρχής πως πιθανότατα να μετέφερε ναρκωτικά ή λαθραία τσιγάρα.

Τελικά το ίδιο σκάφος εντοπίστηκε πριν λίγες μέρες ημιβυθισμένο με τους ανδρες της Διωξης Ναρκωτικων να εκτιμούν τότε πως είτε άφησαν τα ναρκωτικά καπου είτε τα μετέφεραν με κάποιο άλλο τρόπο.

Κλείσιμο
image3
image4
image5


Σε ημιβυθισμένο σκάφος όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του protothema.gr υπήρχαν κιβώτια με καύσιμα αμφιβόλου ποιότητας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν τα στελεχη της Δίωξης Ναρκωτικων και Λαθρεμπορίου σε συνεργασία με στελεχη των τοπικών αρχών της σε δύσβατη και βραχώδη παραλία εντόπισαν τα ναρκωτικά: 20 σάκους ταξιδιού και οκτώ συσκευασίες που ξεπερνούσαν τον ένα τόνο. Οι δραστες είχαν προσπαθήσει να κρύψουν τα ναρκωτικά στην απομακρυσμένη παραλία. Όταν πέρασε από εκείνο το σημείο σκάφος του λιμενικου είδε από μακριά κάτι το οποίο έμοιαζε με κόκκινο σωσίβιο. Ωστοσο οι λιμενικοί ήταν ιδιαίτερα παρατηρητικοί και τελικά έκαναν έλεγχο στην παραλία.

Άμεσα όλοι στο Λιμενικό τέθηκαν σε επιφυλακή. Στην Ανατολική Μανη τα έμπειρα στελεχη της Δίωξης Ναρκωτικων και Λαθρεμπορίου έκαναν έρευνες και εντόπισαν τελικά έναν αλλοδαπό μέσα σε μαγαζί στο Μαρμαρι. Ήταν ένας από τους τρεις επιβαίνοντες. Την ίδια ημέρα συνελήφθη άλλος ένας αλλοδαπός συνεργός να κινείται με αυτοκίνητο για να παραλάβει τον προηγούμενο και να διαφύγει της σύλληψης. Χθες εντοπίστηκαν οι άλλοι δυο αλλοδαποί δραστες σε επαρχιακή οδό του νόμου Λακωνίας. Ένας ντόπιος αλιεας με ένα βαρκάκι βοήθησε το λιμενικό να μεταφερθούν τα ναρκωτικά σε κανονικό σημείο και να κατασχεθούν από τις αρχές.

image6
image7
image8
narkotika4
narkotika2
narkotika1
narkotika



Ειδήσεις σήμερα:

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η «στενή φιλία» με τη Δάφνη ντι Μωριέ και οι... αμφιβολίες πριν παντρευτεί την Ελισάβετ!

H Άιρλαντ Μπάλντουιν ποζάρει στην κουζίνα της με καυτά κόκκινα εσώρουχα

Βρυξέλλες, η «φωλιά» των κατασκόπων του 21ου αιώνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης