Κορωνοϊός - Κύπρος: Επιστρέφει η ανησυχία με 83 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός - Κύπρος: Επιστρέφει η ανησυχία με 83 νέα κρούσματα

Στα 62 που ανακοινώθηκαν αρχικά, προστέθηκαν το βράδυ της Τρίτης άλλα 21

koronoios_kypros_2_2
Επιστρέφει η ανησυχία στην Κύπρο, καθώς ανακοινώθηκαν σήμερα 83 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας αναθεώρησε την ενημέρωσή του, καθώς στα αρχικά 62 κρούσματα που ανακοίνωσε το απόγευμα, πρόσθεσε αλλά 21, λίγη ώρα μετά.

Η αρχική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας Κύπρου ανέφερε:

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,645 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 62 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Για τα 21 πρόσθετα κρούσματα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διερεύνηση, ως εκ τούτου δεν υπάρχουν στοιχεία προς το παρόν.

Ο υπουργός υγείας Κ. Ιωάννου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την «άκρως ανησυχητική» αύξηση των κρουσμάτων και ιδιαίτερα για την ανοδική τάση που παρατηρείται. Απηύθυνε εκ νέου θερμή έκκληση προς τους πολίτες, ζητώντας τη συνεργασία τους, ώστε η κατάσταση να παραμείνει σε διαχειρίσιμα επίπεδα και να αποτραπεί η δημιουργία μη αναστρέψιμων συνθηκών, που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.
 
«Μόλις έχω ενημερωθεί για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ των τελευταίων 24 ωρών,  και επιθυμώ να εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για την  αύξηση των κρουσμάτων», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Υπουργός Υγείας.
 
Όπως σημειώνει «η ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας τα τελευταία 24ωρα μάς υποχρέωσε να επεκτείνουμε τα περιοριστικά μέτρα και δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωσή τους, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, εξέλιξη την οποία απευχόμαστε».
 
Προσθέτει ακόμα ότι έχει ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ έχει συγκαλέσει  εκτάκτως τη Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα αύριο, με σκοπό την ανασκόπηση των τελευταίων δεδομένων και συζήτηση τρόπων χειρισμού της κατάστασης, όπως διαμορφώνεται, υπό το φως των νέων ανησυχητικών δεδομένων.

Ειδήσεις σήμερα:

Κουρτς: Καταδικάζουμε τις τουρκικές προκλήσεις με Oruc Reis και Βαρώσια

Πομπέο: Καλούμε την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για εκεχειρία

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης