Γιάννα Αγγελοπούλου στο Marie Claire Power Talk: Η γυναίκα να εμπνέεται από τις δυνατότητές της, όχι από νόμους και ποσοστώσεις

Γιάννα Αγγελοπούλου στο Marie Claire Power Talk: Η γυναίκα να εμπνέεται από τις δυνατότητές της, όχι από νόμους και ποσοστώσεις

Η πρόεδρος του Ελλάδα 2021 άνοιξε τον κύκλο των συζητήσεων «Power Talk - Εχεις τη δύναμη» που οργανώνει το Marie Claire

aggelopoulou
“Η γυναίκα πρέπει να παίρνει έμπνευση από τις δυνατότητές της, να βλέπει πως μπορεί να τα βγάλει πέρα και να λέει θα συνεχίσω. Να μην περιμένει από τον νόμο. Να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας ότι μπορούμε να κάνουμε καλά και όχι λόγω της ποσόστωσης, ότι οφείλουν να μας το αναγνωρίσουν οι άλλοι.”
Με αυτές τις φράσεις η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, περιέγραψε αδρά τον τρόπο που λειτουργεί η ίδια, αλλά και τον τρόπο που προτείνει σε όλες τις γυναίκες να λειτουργούν, μιλώντας στο Marie Claire Power Talk. Πρόκειται για μια σειρά από ομιλίες που φέρνουν στο επίκεντρο της συζήτησης την ισότητα και την γυναικεία ηγεσία, που ξεκίνησε σήμερα με πρώτη καλεσμένη την κυρία Αγγελοπούλου. Η συζήτηση που είχε με την Γαλάτεια Λασκαράκη, Editor in chief του Marie Claire είχε θέμα “Γυναίκες: για μια θέση στην Ιστορία”.

Η κυρία Αγγελοπούλου περιέγραψε ποιες είναι για κείνην οι ηρωίδες:

“Οι ηρωίδες για μένα είναι οι γυναίκες που κάνουν πέντε διαφορετικά πράγματα μαζί και πολλές φορές λίγοι τους το αναγνωρίζουν” , είπε και συνέχισε: "“Να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή που περνάει… Μπόρεσα να βρω χρόνο να κάτσω με τα εγγόνια μου, να βρω χρόνο να κάτσω με τον άνδρα μου μέσα σε όλη αυτή την προετοιμασία για το Ελλάδα 2021, να χαιρόμαστε.”

“Δεν μπορεί να σε πάρει από κάτω επειδή υπάρχουν στερεότυπα αλλιώς να καθόμαστε στο καβούκι μας.”

“Αν υπάρχει μια φράση που με εκνευρίζει είναι το δε γίνεται αυτό και άφησέ το για αργότερα… Όλα γίνονται. Με κόστος, με προσπάθεια και με δάκρυα αλλά γίνονται. Μη μας παίρνει από κάτω.”

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Power Talk

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης