Κορωνοϊός - «Καμπανάκι» Σαρηγιάννη: Τα μοντέλα δείχνουν μέχρι και 2.000 κρούσματα τη μέρα

Κορωνοϊός - «Καμπανάκι» Σαρηγιάννη: Τα μοντέλα δείχνουν μέχρι και 2.000 κρούσματα τη μέρα

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής προειδοποίησε ότι χωρίς την τήρηση των μέτρων θα δούμε σοκαριστικά νούμερα μέχρι τον Δεκέμβριο

maskes_main4
Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος ανέφερε ότι «πολύ εύκολα μπορούμε να φτάσουμε τα 500 και τα 600 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα».

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι αν δεν βελτιωθεί ο βαθμός εφαρμογής των υπαρχόντων μέτρων, στα τέλη Δεκεμβρίου τα κρούσματα μπορούν να φτάσουν τα 2.000 την ημέρα. «Είναι αυτό που λένε όλοι απλά εμείς το λέμε ποσοτικά», εξήγησε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Σαρηγιάννη, βέβαια, θα ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται, ώστε να μη χρειαστεί να δούμε ούτε 1.000, ούτε 2.000 κρούσματα τη μέρα.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι η καθολική χρήση μάσκας, με σοβαρή εφαρμογή  μπορεί να οδηγήσει σε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και σε μείωση του μέσου όρου στα 210 κρούσματα.

Ερωτηθείς για την περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας στην εστίαση στην Αττική, ο ίδιος θεωρεί ότι δεν είναι και τόσο δυναμικό μέτρο, όπως είναι το «μάσκα παντού».

Ένα άλλο δυναμικό μέτρο, είπε πως θα ήταν η χρήση συσκευών απολύμανσης του αέρα σε εσωτερικούς χώρους που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συγχρωτισμού, όπως είναι τα ασανσέρ δημοσίων κτιρίων και τα λεωφορεία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Χρυσή Αυγή: Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ. να συλλάβει όσους θα οδηγηθούν στη φυλακή

Η Αττική εξαντλεί τις αντοχές της - Στο λεκανοπέδιο ένα στα δύο κρούσματα του Οκτωβρίου!

Αντίστροφη μέτρηση για τις ποινές στη δική της Χρυσής Αυγής - «Κλειδί» τα ελαφρυντικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης