ΠΟΕΔΗΝ: Επισφαλείς οι εφημερίες στον «Ερυθρό Σταυρό» λόγω μετακινήσεων γιατρών στο «Σωτηρία»

ΠΟΕΔΗΝ: Επισφαλείς οι εφημερίες στον «Ερυθρό Σταυρό» λόγω μετακινήσεων γιατρών στο «Σωτηρία»

Οι εργαζόμενοι ζητούν είτε την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης είτε την κάλυψη των περιστατικών από συνεφημερεύοντα νοσοκομεία

giatros
Τις δραματικές προσπάθειες των διοικήσεων του ΕΣΥ να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία αναφοράς αναδεικνύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Επικαλούμενη έγγραφα του διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας και του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», η Ομοσπονδία αναφέρει πως γίνονται αθρόες μετακινήσεις γιατρών – παθολόγων- από το συγκεκριμένο καθώς και από άλλα νοσοκομεία προς τα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού προκειμένου αυτά να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της επιδημίας.

Τόσο ο διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας όσο και το Σωματείο ζητούν από τη διοίκηση του νοσοκομείου να ανακληθεί η απόφαση με την οποία μετακινούνται δύο εκ των τεσσάρων παθολόγων της Α' Παθολογικής κλινικής του «Ερυθρού Σταυρού» στο «Σωτηρία».

«Η εφημερία καλύπτεται από τρεις ειδεικευμένους γιατρούς της Α' Παθολογικής κλινικής. Λόγω της μετακίνησης των δύο εξ αυτών στη ΜΕΘ του Σωτηρία, η εφημερία θα καλυφθεί από έναν ειδικευμένο και την επιστημονικά υπεύθυνη της κλινικής» αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν είτε την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης είτε την κάλυψη των παθολογικών περιστατικών από συνεφημερεύοντα νοσοκομεία.

«Για να καλύψουν τις ανάγκες σε προσωπικό και για να ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ μετακινούν νοσηλευτές και γιατρούς προς τα νοσοκομεία αναφοράς, ειδικά προς το «Σωτηρία» διαλύοντας τη λειτουργία των άλλων νοσοκομείων. Οι εφημερίες είναι επισφαλείς λόγω μετακινήσεων γιατρών και νοσηλευτών. Μετακινούν γιατρούς και νοσηλευτές για να ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ χωρίς οι συνάδελφοι να διαθέτουν εξειδίκευση σε ΜΕΘ» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Γραικού: «Δεν ήθελα να σκοτώσω», λέει ο κατηγορούμενος - Ξεσπούν οι συγγενείς του θύματος

Χρυσαυγίτες που κρίθηκαν ένοχοι πήγαν να παραδοθούν στο Α.Τ. Περάματος

Μητσοτάκης σε φον ντερ Λάιεν: Η νέα πρόκληση της Τουρκίας να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης