Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο ανοιχτά του Ομάν

Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο ανοιχτά του Ομάν

Επτά Έλληνες ανάμεσα στο 25μελές πλήρωμα

Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο ανοιχτά του Ομάν
Πειρατεία εκδηλώθηκε στις 11 το πρωί στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Irene S.L. Ν.Π. 11344, ενώ έπλεε 200 ναυτικά μίλια ανατολικά από τις ακτές του Ομάν.

Το πλοίο έχει 25μελές πλήρωμα, εκ των οποίων επτά είναι Έλληνες. Πρόκειται για τον πλοίαρχο, τον Α' και Β' μηχανικό, ένα ναύτη, ένα ναύκληρο και ένα δόκιμο.

Πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι η First Navigation Special Maritime Enterprise. Το δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει, έμφορτο με 266.000 τόνους crude oil, από το Μίνα Αλ Αχμάντι του Περσικού Κόλπου, με προορισμό τον Κόλπο του Μεξικού.

Κλείσιμο
Αμέσως μόλις  η πληροφορία περιήλθε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, με εντολή του Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου κ. Κωνσταντίνου Σούλη ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών Πειρατείας Πλοίων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών και ενημερώθηκαν οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής και Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης.

Η Ομάδα Διαχείρισης  Περιστατικών Πειρατείας Πλοίων ενημέρωσε  τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και  Εξωτερικών, καθώς και τα Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας.  

Το ΕΚΣΕΔ/Λ.Σ. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια για τη σχετική επιτήρηση Κέντρα, καθώς επίσης και με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου ΕNΕSEL S.A.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης