Φωτιά στη Λευκίμμη Έβρου: Ανέβηκε στην περιοχή ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

Φωτιά στη Λευκίμμη Έβρου: Ανέβηκε στην περιοχή ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ο Στέφανος Κολοκούρης ανέλαβε τον συντονισμό των επιχειρήσεων για τον περιορισμό της φωτιάς στο Εθνικό Πάρκο Λευκίμμης-Δαδιάς

fotia_leukimi
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στο Εθνικό Πάρκο Λευκίμμης-Δαδιάς, η οποία καίει από χθες στον προστατευόμενο δρυμό.

Ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Έβρου, είναι η μετάβαση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη στη Λευκίμμη, ώστε να συντονίσει τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, αλλά μικρές διάσπαρτες εστίες και για τον σκοπό αυτό, σημειώνονται αναζωπυρώσεις. 

Από το πρωί της Παρασκευής και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις συνεχείς ρίψεις τα 4 Καναντέρ, τα δύο Πετζετέλ και τα δύο ελικόπτερα, ώστε να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο μέσα στην ημέρα. Παράλληλα, έχουν φτάσει τους 160 οι Πυροσβέστες που επιχειρούν επίγεια, με άνδρες και από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, που ανέβηκαν στον Έβρο ακόμα και από την Αθήνα.

VID 20201001 WA0013
Κλείσιμο


Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news, οι μεγάλες προσπάθειες πυροσβεστών, δασοφυλάκων και μηχανημάτων ΟΤΑ στη διάρκεια της νύχτας, είχαν σαν αποτέλεσμα να διασωθεί η «καρδιά» του πυρήνα του προστατευόμενου δάσους με τα σπάνια αρπακτικά πουλιά.

Στην περιοχή βρίσκονται συνεχώς ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, με τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Δαρούση, Γιώργο Δουκαλέτση, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ Πρόδρομο Φωτακίδη, ενώ έφτασε και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που στο Πυροφυλάκιο Λευκίμμης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανησυχία για διασπορά του κορωνοϊού από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Για ποιο λόγο υπέγραψαν οι Τούρκοι τη συμφωνία με την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ

Δημοσκόπηση: Το 50% επικροτεί το κυβερνητικό έργο - 7 στους 10 κρίνουν αρνητικά την αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης