Με στρατιωτική παρέλαση γιόρτασε τα 60 χρόνια ανεξαρτησίας η Κύπρος

Με στρατιωτική παρέλαση γιόρτασε τα 60 χρόνια ανεξαρτησίας η Κύπρος

Η ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο

23222266
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία η στρατιωτική παρέλαση για την 60η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κύπρου. Συμμετείχαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς και λόχος της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ  01-10 -2020

Το χαιρετισμό της παρέλασης, δέχθηκε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Δημήτρης Συλλούρης, καθώς ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να παραστεί στην έκτακτη Σύνοδο των αρχηγών κρατών μελών της ΕΕ.

Τον κ. Συλλούρη πλαισίωναν ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης. Η ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου του, συμμετέχουν με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση στους εορτασμούς της 60ής επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που προβλέπονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, η φετινή στρατιωτική παρέλαση, πραγματοποιήθηκε στην παρουσία μόνο των επίσημων προσκεκλημένων. Το παρών τους έδωσαν ο αρχηγος ΓΕΕΘΑ της Ιταλίας και ο Διοικητής των Γαλλικών ναυτικών δυνάμεων της Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Bαριά καμπάνα για e-shop - Έπαιρνε λεφτά και δεν παρέδιδε τα προϊόντα!

Μητσοτάκης σε Μισέλ: Στο χέρι της Τουρκίας να συνεργαστεί ή να υποστεί τις συνέπειες της στάσης της

Σοκ με τα γηροκομεία: Το 7ο που «χτυπά» ο κορωνοϊός - 40 τα κρούσματα στον Άγιο Παντελεήμονα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης