Τεστ κορωνοϊού σε όλους τους οδοντιάτρους ζητά ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής

Τεστ κορωνοϊού σε όλους τους οδοντιάτρους ζητά ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη -  Οι οδοντίατροι επισημαίνουν ότι είναι από τους πλέον εκτεθειμένους κλάδους στον κίνδυνο του κορωνοϊού

Odontiatroi
Την ανάγκη διενέργειας τεστ ελέγχου για κορωνοϊό σε όλους τους οδοντιάτρους, τη συμμετοχή οδοντιάτρου στην αρμόδια επιτροπή του ΕΟΔΥ, την αναμόρφωση του πλαισίου για την κατ’ οίκον νοσηλεία και άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος στην τρέχουσα περίοδο της πανδημίας, έθεσε αντιπροσωπεία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Αθανάσιο Υφαντή επισκέφτηκε χθες τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Κατά τη συνάντηση σημειώθηκε η συμβολή του οδοντιατρικού σώματος στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς η διαρκής λειτουργία των ιδιωτικών οδοντιατρείων και πολυοδοντιατρείων είχε ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των δημόσιων δομών υγείας από την αντιμετώπιση των αντίστοιχων περιστατικών.

Τι ζήτησαν οι οδοντίατροι

Οι εκπρόσωποι των οδοντιάτρων έθεσαν το ζήτημα της διενέργειας, δωρεάν, επαναλαμβανόμενων και κατά προτεραιότητα τεστ ελέγχου για κορωνοϊό σε όλους τους οδοντιάτρους από τις δημόσιες δομές υγείας, λαμβανομένου υπόψη ότι οι οδοντίατροι είναι από τους πλέον εκτεθειμένους κλάδους στον κίνδυνο του κορωνοϊού αφού εργάζονται στη στοματική κοιλότητα των ασθενών και υπό συνθήκες συνεχούς έκλυσης αερολύματος.

Ακόμη τέθηκε το αίτημα της κατά προτεραιότητα χορήγησης του εμβολίου της γρίπης σε όλους τους οδοντιάτρους χωρίς ηλικιακά κριτήρια.

Αιτήθηκαν επίσης τη συμμετοχή οδοντιάτρου στην αρμόδια Επιτροπή του ΕΟΔΥ καθώς και την οικονομική στήριξη του κλάδου ο οποίος όπως ανέφεραν έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία και λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών αλλά και λόγω της ανάγκης λήψης πρόσθετων μέτρων πρόληψης και προστασίας που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος των οδοντιατρείων.

Κλείσιμο
Περαιτέρω, προτάθηκαν ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου που αφορά στη λειτουργία των Οδοντιατρικών Συλλόγων και συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση επειγόντων ζητημάτων.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής συναντήθηκε με την υφυπουργό Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη με την οποία συζήτησε την επίδραση των επικρατουσών συνθηκών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στην ψυχική υγεία επαγγελματιών και πολιτών και την μέριμνα που η πολιτεία έχει λάβει στον τομέα αυτό.



Ειδήσεις σήμερα:

Σύνοδος Κορυφής: Ξεκίνησε η συζήτηση για την Τουρκία - Μητσοτάκης: Χρέος των Ευρωπαίων να δείξουν αλληλεγγύη

ΝΑΤΟ: Συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για μηχανισμό αποτροπής συγκρούσεων στην Ανατολική Μεσόγειο

Αντιδράσεις για το «Ινσαλάχ» του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης