Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο protothema.gr: Σηκώνομαι 4:30, στις 5:30 βάζω τις τυρόπιτες να ψηθούν

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο protothema.gr: Σηκώνομαι 4:30, στις 5:30 βάζω τις τυρόπιτες να ψηθούν

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μιλάει στο protothema.gr για το μίνι μάρκετ που άνοιξε στη Θεσσαλονίκη

psomiadis12
Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη συνοικία που περικλείει την πλατεία Βαρδαρίου επι της οδού Εγνατίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης άνοιξε από τον Ιανουάριο του 2020 το μίνι μαρκετ Stasi Stores. Ο πρώην Νομάρχης μίλησε στο protothema.gr για τη νέα του επιχειρηματική προσπάθεια η οποία, όπως λέει, θα πήγαινε πολύ καλύτερα εάν δεν είχε χτυπήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

«Αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν είναι κάτι καινούργιο για εμένα. Από την ηλικία των 7 ετών ήμουν στο εμπόριο. Έχω κάνει πολλές δουλειές και θεωρώ τον εαυτό μου παιδί του εμπορίου, του πεζοδρομίου και της αγοράς. Και σε αυτό οφείλεται η επιτυχια μου κατά ένα μεγάλο ποσοστό, στο ότι είμαι παιδί της αγοράς. Άλλωστε πρέπει να επιβιώσουμε όπως όλες οι ελληνικές οικογένειες. Όταν έχεις παιδιά, οικογένεια και δεν έχεις επάγγελμα πρέπει να επιβιώσεις. Όταν μαθαίνεις κάτι, δεν μπορείς να το αφήσεις. Η δουλειά είναι ζωή, η εργασία είναι ζωή», λέει αρχικά στο protothema.gr ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο πρώην Νομάρχης παραδέχεται ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει χτυπήσει όλους τους επιχειρηματίες και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει πολύ γενναία μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες. «Από τον Ιανουάριο είναι το μαγαζί αλλά μας έκανε πολύ μεγάλη ζημιά ο κορωνοϊός. Είμαι 70% κάτω τους τελευταίους μήνες μετά τον κορωνοϊό. Δέκα ξενοδοχεία είναι πιο κάτω από το σημείο που βρίσκομαι και είναι κλειστά. Ο πιο πλούσιος έχει 1 ευρώ. Έρχεται ο πελάτης και μου λέει "να χτυπήσω κάρτα για 40 και 50λεπτά". Αυτό είναι κατάντια. Αν δεν σωθεί η οικονομία, θα πεθάνουμε όλοι. Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι "ασπιρίνη". Έπρεπε να πάρει πιο γενναία μέτρα. Οι τράπεζες έχουν χρήματα και δεν τα δίνουν στην αγορά. Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή οι τράπεζες πρέπει να βοηθήσουν και να μην αφήσουν μόνο την κυβέρνηση αλλά οι τράπεζες ελέγχονται απ' έξω και δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να τις επηρεάσει. Τι να τα κάνω τα 800 ευρώ που μου έδωσε η κυβέρνηση; Το ενοίκιο δεν θα το πληρώσω, γιατί νοικιάζω το κατάστημα δεν είναι ιδιόκτητο, τα ιδιόκτητα τα σκοτώσαμε για να ζήσουμε ψυχολογικά όχι μόνο οικονομικά. Το ρεύμα; Τα έξοδά μου δεν θα τα πληρώσω; Δεν λύνεται το πρόβλημα».

Όπως εξηγεί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, το πρωί σηκώνεται στις 4:30 ενώ στις 5:15 και μέχρι τις 9 το βράδυ είναι στο μαγαζί. «Το πρωί σηκώνομαι στις 4.30, κατά τις 5.30 βάζω τις τυρόπιτες να ψηθούν και στη συνέχεια ανοίγω το μαγαζί. Εγώ είμαι στο μαγαζί 5.15 το πρωί και φεύγω στις 9 το βράδυ. Έχω το γραφείο μου πάνω στο πατάρι αλλά δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα, αυτό το ωράριο”. Μέχρι στιγμής δεν έχει στο μυαλό του την επέκταση του καταστήματος με τη μορφή φρανσάιζ αλλά σκέφτεται άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες τις οποίες προς το παρόν δεν θέλησε να αποκαλύψει.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του στην πολιτική ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είπε στο protothema.gr«Ένας Ψωμιάδης ποτέ δεν μπορεί να βάλει τη λέξη ότι δεν είναι ενεργός πολιτικά. Είμαι ενεργός, παρακολουθώ τις εξελίξεις, όμως στη συγκεκριμένη συγκυρία δεν με αφορά η πολιτική. Είμαι ενεργός και περιμένω», καταλήγει.


Ειδήσεις σήμερα: 

Νικητής ο Μπάιντεν στο πρώτο debate λένε οι δημοσκοπήσεις

Ανησυχία για την αξιοπιστία των τεστ κορωνοϊού μετά το φιάσκο με το κρουαζιερόπλοιο

Η σφοδρή σύγκρουση στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ δοκιμάζει τη λυκοφιλία Ερντογάν - Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης