Φωτιά στο Μάτι: Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο Ηλίας Ψινάκης

Φωτιά στο Μάτι: Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο Ηλίας Ψινάκης

Θα ακολουθήσει στις 14 Οκτωβρίου η Ρένα Δούρου

ilias-psinakis
Πρόσωπο με πρόσωπο με τον ανακριτή Αθ. Μαρνέρη, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018, θα βρεθεί σήμερα ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Σύμφωνα με τις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί, ο κ. Ψινάκης είναι ένας εκ των 20 κατηγορούμενων για την φωτιά στο Μάτι η οποία στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας. Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα απολογείται σήμερα για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Μέσω των δικηγόρων του έχει λάβει από τον ανακριτή όλες τις προθεσμίες που δικαιούται από το νόμο ώστε να ενημερωθεί επί της ογκωδέστατης δικογραφίας.

Μετά την σημερινή απολογία του Ηλία Ψινάκη, αναμένεται να ακολουθήσει την ερχόμενη Παρασκευή η απολογία του Ευάγγελου Μπουρνούς, της Ρένας Δούρου στις 14 Οκτωβρίου, κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έπειτα από πολύμηνη έρευνα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος κατά των 20 κατηγορουμένων κατά περίπτωση για τα εξής αδικήματα: εμπρησμός από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Μάλιστα τον περασμένο Αύγουστο είχε απορριφθεί για δεύτερη φορά από εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας το αίτημα του ανακριτή για άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος αξιωματικών της Πυροσβεστικής και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων. Το αίτημα απερρίφθη με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης, καθώς δεν προέκυψαν κατά τη κρίση της σχετικά στοιχεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου – Αριστομένης Γιαννόπουλος: Το botox σκοτώνει… τον γάμο

Roland Garros, Μουνάρ - Τσιτσιπάς 2-3: Ολική επαναφορά και πρόκριση στον 2ο γύρο - Δείτε βίντεο

Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια: Η γυναίκα πίσω από τον ξαφνικό έρωτα του Μακρόν για την Λευκορωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης