Κορωνοϊός: Πάνω από 350 σήμερα τα νέα κρούσματα - Μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας οι περισσότεροι

Κορωνοϊός: Πάνω από 350 σήμερα τα νέα κρούσματα - Μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας οι περισσότεροι

Τι έδειξαν οι εκτεταμένοι έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ - «Επιδημιολογικές βόμβες» κεντρικές περιοχές της πρωτεύουσας 

test-main1
Περισσότερα από 350 είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα μας το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Ο ακριβής αριθμός των νέων κρουσμάτων θα ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ μετά τις έξι το απόγευμα, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr  έχει καταγραφεί έξαρση σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ιδιαίτερα μεταξύ μεταναστών. 

Τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους και έκαναν εκατοντάδες τεστ σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπου καταγράφεται μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση.


Τα... σκαμπανεβάσματα του κορωνοϊού και η σταθερή πρωτιά της Αττικής

Υπενθυμίζεται ότι χθες  καταγράφηκαν 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού και την Κυριακή 218 ενώ το Σάββατο είχαν καταγραφεί 315 κρούσματα και την περασμένη Παρασκευή άλλα 286. Οι διασωληνωμένοι πριν από τέσσερις ημέρες ήταν 63 και χθες ανήλθαν στους 73. Χθες καταγράφηκαν τέσσερις θάνατοι, την Κυριακή επτά, το περασμένο Σάββατο πέντε θάνατοι.

Στο τέλος του μήνα οι ειδικοί θα έχουν τη συνολική εικόνα του περασμένου δεκαημέρου αφότου τέθηκαν σε ισχύ σταδιακά μέτρα, και θα αξιολογήσουν πως έχει η κατάσταση. Με βάση τα στοιχεία για τους νέους φορείς του ιού, τους ασθενείς, τους διασωληνωμένους και τα θύματα της επιδημίας θα αποφασίσουν αν θα εισηγηθούν στοχευμένες επιπλέον παρεμβάσεις ή όχι. Πάντως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε αναφέρει πως ένα μέτρο που θα μπορούσε να είναι το επόμενο, αφορά τη χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Μελανή σταθερά των προηγούμενων ημερών αποτελεί η «αρνητική πρωτιά» της Αττικής. Τουλάχιστον το 70% από τα συνολικά κρούσματα ημερησίως επιβεβαιώνονται στην Αττική. Κι αυτό το δεδομένο...βάζει και βγάζει συνεχώς το λεκανοπέδιο από τον αυστηρό κλοιό των προστατευτικών μέτρων που εξετάζουν οι αρμόδιοι για την περιοχή. Συνολικά μέσα στον Σεπτέμβριο, τον πιο δύσκολο μήνα της επιδημίας, στη διάρκεια του οποίου έχουν καταρριφθεί τα δύσκολα ρεκόρ της πρώτης φάσης της επιδημίας, έχουν καταγραφεί περίπου 3.700 κρούσματα, δηλαδή περίπου το 1/4 του συνόλου των κρουσμάτων της χώρας. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι στοχευμένες παρεμβάσεις με διενέργεια εκατοντάδων rapid test για τον κορωνοϊό σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες του δήμου Αθηναίων, όπως αλλοδαποί, χρήστες ουσιών, άστεγοι κ.λπ.


Ειδήσεις σήμερα:

Κρας τεστ δύο υποψηφίων: Ο Τραμπ «εξαφανίζει» τον Μπάιντεν σε... Twitter και Instagram

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Σύντομα η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους της Marfin

Ενισχύονται με 892 προσλήψεις-εξπρές ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης