«Από αυτό το κτίριο θα βγούμε ή νικητές ή νεκροί!»

«Από αυτό το κτίριο θα βγούμε ή νικητές ή νεκροί!»

Έπειτα από 15 ημέρες χωρίς τροφή, σταματούν και την κατανάλωση τσαγιού

«Από αυτό το κτίριο θα βγούμε ή νικητές ή νεκροί!»
Σταματούν από την Τρίτη και την κατανάλωση τσαγιού οι 237 μετανάστες απεργοί πείνας (για 15η μέρα απέχουν από την τροφή), οι οποίοι έδωσαν συνέντευξη Τύπου, ζητώντας διάλογο με την κυβέρνηση και προειδοποιώντας πως, «αν υπάρξουν θύματα, θα αλλάξουν πολλά πράγματα στην Ελλάδα». Νωρίτερα την Τρίτη, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη στο κτίριο της ΓΣΕΕ.

Από το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, ο Αμπντούλ Χατζί κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης «να σταματήσουν τη λασπολογία», δηλώνοντας: «Δεν επιτρέπεται κανένας να κάνει κουμάντο στον αγώνα μας, ούτε τα κόμματα ούτε οι οργανώσεις. Εμείς παίρνουμε μόνοι μας αποφάσεις και από αυτό το κτίριο θα βγούμε είτε νικητές είτε θα μεταφερθούμε στο νεκροταφείο».

Όπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, οργανώνεται στο Μουσείο συναυλία αλληλεγγύης στους μετανάστες με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των Αλκίνοου Ιωαννίδη, Βασίλη Λέκκα, Δημήτρη Πουλικάκου και των συγκροτημάτων «Σπυριδούλα» και «Υπόγεια Ρεύματα».

Κλείσιμο
Την Παρασκευή, εξάλλου, οργανώνεται ημέρα αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας σε Ελλάδα και Ευρώπη γενικότερα, και το απόγευμα στις 6 της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί πορεία από το Μουσείο μέχρι τη Βουλή, με επιστροφή στο χώρο, όπου στεγάζονται οι 237 μετανάστες απεργοί πείνας.

    «Έχει αναπτυχθεί πλατύ κίνημα συμπαράστασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό», δήλωσε το μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Πέτρος Γιώτης, ο οποίος διάβασε και μήνυμα συμπαράστασης της Κωνσταντίνας Κούνεβα προς τους μετανάστες απεργούς πείνας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης