Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Δείτε σε χάρτες πότε θα δούμε 35άρια

Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Δείτε σε χάρτες πότε θα δούμε 35άρια

Σε συνθήκες καύσωνα θα υποδεχθούμε τον Οκτώβρη - Δείτε χάρτες - Πότε ανεβαίνει αισθητά ο υδράργυρος - Ζέστη και αφρικανική σκόνη το Σάββατο

kairos_heatwave
Σε συνθήκες προχωρημένου καλοκαιριού θα υποδεχθούμε τον μήνα Οκτώβρη. 

Μια θερμή εισβολή από την Αφρική αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας, εκτός απροόπτου, προς τα τέλη της εβδομάδας, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία σε επίπεδα, αρκετά πάνω από τα φυσιολογικά της εποχής.

Σύμφωνα, όμως, με όσα είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος τις επόμενες ημέρες έρχεται... καύσωνας.

Όπως είπε όλα τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι από το Σάββατο και ιδιαίτερα από την Κυριακή αναμένονται ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για τον μήνα Οκτώβριο. Σϋμφωνα με τον κ. Καλλιάνο «Σάββατο και ειδικά το τριήμερο Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη ο υδραργυρος θα ξεπεράσει 35 βαθμούς Κελσίου». «Μπορώ να πω ότι θα έχουμε συνθήκες καύσωνα. Μιλάμε για τιμές ρεκόρ για Οκτώβρη μήνα, τιμές που προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση γιατί χρόνια είχα να δω τέτοιες θερμοκρασίες. Όλα τα προγνωστικά στοιχεία εναρμονίζονται με αυτό το ενδεχόμενο», κατεληξε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η πιο ζεστή ημέρα αναμένεται να είναι η Κυριακή  4 Οκτωβρίου. Όπως παρατηρείται και στους χάρτες που ακολουθούν το τριήμερο των υψηλών θερμοκρασιών ξεκινά από την Κυριακή μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη. Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται κυρίως στα κεντρικά τμήματα της χώρας  και στην Πελοπόννησο. 
kairos_kausonas_kiriaki
Κλείσιμο

kairos_kausonas_xartis_triti

kairos_kausonas_tetarti


Ειδήσεις σήμερα:

GNTM: Γυμνά μοντέλα εν δράσει - Δείτε όλα τα βίντεο

Μύκονος: Οι μπράβοι που σκοτώνουν

Ερωτικό «τρίγωνο» στους τελικούς του NBA: Ο Χίρο έχει σχέση με την πρώην του Κούζμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης