Αρτοποιός έπεσε θύμα απάτης στην Κεφαλονιά

Αρτοποιός έπεσε θύμα απάτης στην Κεφαλονιά

Απατεώνες που προσπαθούν με διάφορα προσχήματα να αποσπάσουν χρήματα από επιχειρηματίες, εκμεταλλευόμενοι τις ζημιές που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ιανός»

apati
Όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες στα νησιά του Ιονίου δέχονται το τελευταίο διάστημα τηλεφωνήματα από απατεώνες που προσπαθούν με διάφορα προσχήματα να τους αποσπάσουν χρήματα, εκμεταλλευόμενοι τις ζημιές που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ιανός»!

Οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι οι άγνωστοι συνομιλητές έχουν πρόθεση να τους εξαπατήσουν, όμως ένας ιδιοκτήτης αρτοποιείου πείστηκε ότι ο άγνωστος που του τηλεφώνησε και ισχυρίστηκε ότι είναι στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήθελε πράγματι να αγοράσει τρόφιμα για τους πληγέντες από την θεομηνία!

Ο άγνωστος έδωσε την παραγγελία ύψους 200 ευρώ, αλλά λίγο αργότερα έστειλε ηλεκτρονικά στον αρτοποιό ένα πλαστό παραστατικό κατάθεσης, στο οποίο δήθεν είχε κάνει λάθος καταβάλλοντας στον λογαριασμό του ποσό ύψους 2.000 ευρώ και ζήτησε να καταθέσει την υποτιθέμενη διαφορά. Ο επιχειρηματίας δεν υποψιάστηκε την κομπίνα και κατέθεσε τα χρήματα στον λογαριασμό του δράστη, ο οποίος αναζητείται τώρα από την Ασφάλεια.

Απάτη με την αγορά σκύλου

Σκύλο αγόρασε, αλλά σκύλο δεν… είδε ένας 27χρονος από περιοχή της Καστοριάς, που εντόπισε την αγγελία για την πώλησή του πριν από δυο μήνες. Έπειτα από επικοινωνία με τον 44χρονο πωλητή, αρχικά μέσω διαδικτύου και στη συνέχεια τηλεφωνική, κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό μιας 46χρονης 220 ευρώ για την αγορά, αλλά δεν παρέλαβε ποτέ το τετράποδο. Τα στοιχεία των δραστών ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος τους, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Όσο δεν προσέχουμε τόσο θα πρέπει να βρεθούν νέα μέτρα

Έρχεται κακοκαιρία από το βράδυ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (βίντεο)

Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης