Σάρατζ: Ο καθορισμός των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και τη Μάλτα θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά μας

Σάρατζ: Ο καθορισμός των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και τη Μάλτα θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά μας

Η κυβέρνηση της Τρίπολης προτίθεται να βάλει στον πάγο έρευνες εταιρειών πετρελαίου σε περιοχές που θεωρούνται αμφισβητούμενες

120123165_3101424943295898_7202318149672889329_o
Τη σύναψη συμφωνίας για τον καθορισμό θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και τη Μάλτα, θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης, σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, που επικαλείται δηλώσεις του Λίβυου υπουργού Εξωτερικών Μοχάμαντ Σιάλα, μετά από συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης (NOC ) Μουσταφά Σανάλα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κύριο θέμα της συζήτησης των δύο ανδρών ήταν ο καθορισμός των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και τη Μάλτα, με «επίλυση των διαφορών με φιλικό τρόπο που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Λιβύης και των άλλων κρατών σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους».

Ο Σιάλα προτίθεται να επικοινωνήσει το επόμενο διάστημα με τις κυβερνήσεις Ελλάδας και της Μάλτας προκειμένου να συζητήσει το θέμα και να υπάρξει λύση «που δεν θα βλάπτει τα συμφέροντα της Λιβύης».

Η είδηση ωστόσο είναι, πως η κυβέρνηση της Τρίπολης προτίθεται να βάλει στον πάγο έρευνες εταιρειών πετρελαίου, σε περιοχές που θεωρούνται αμφισβητούμενες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου.

Τον περασμένο Ιούνιο, Ερντογάν και Σάρατζ, υπό παραίτηση πρωθυπουργός της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, είχαν συμφωνήσει να ξεκινήσoυν έρευνες η κρατική εταιρεία πετρελαίου Τουρκίας (TPAO) στην θαλάσσια περιοχή της Λιβύης, όπως προέκυψε από το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο, που είχε καταγγείλει η Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Τα περίπτερα θα κλείνουν τα μεσάνυχτα - Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Χαρδαλιάς

Παρίσι: Eπίθεση με μαχαίρι έξω από το Charlie Hebdo - Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης

Γυμνάσιο Αλίμου: Χαμός με γονείς που προσπάθησαν να σπάσουν κατάληψη στο σχολείο - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης