Νέα καμπάνια 2 εκατ. ευρώ στα κανάλια για τον κορωνοϊό

Νέα καμπάνια 2 εκατ. ευρώ στα κανάλια για τον κορωνοϊό

Το ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας στη Βουλή

petsas
Νέα καμπάνια ενημέρωσης ύψους 2 εκατ. ευρω που θα προβληθεί αποκλειστικά από κανάλια εθνικής εμβέλειας προανηγγειλε ο κ. Στέλιος Πέτσας στη Βουλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με παρέμβασή του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου όπου συζητείται νομοσχέδιο με τα πρώτα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων επισήμανε μεταξύ άλλων: «η ενημέρωση σώζει ζωές. Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Ελλάδα εξακολουθεί να τα καταφέρνει καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες» για να προσθέσει «θα υπάρξει νέα εκστρατεία ενημέρωσης. Η προηγούμενη του «Μένουμε Σπίτι – Μένουμε Ασφαλείς» συμπεριέλαβε 1.232 ΜΜΕ από όλη την Επικράτεια και αποδείχθηκε σωτήρια».

Ο κ. Πέτσας εξήγησε πως ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς υπήρξαν δωρεάν ενημερωτικά μηνύματα τα οποία όμως δεν είχαν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα καθώς δεν αναδείχθηκαν επαρκώς.

Ο ίδιος τόνισε ότι ενόψει της έξαρσης της εποχικής γρίπης που θα συνδυαστεί με το δεύτερο κύμα κορωνοϊού απαιτείται νέα επαγγελματική ενημέρωση που θα υλοποιηθεί μέσω διαγωνισμού. «Η διαδικασία που ακολουθούμε έχει υποδειχθεί από την ευρωπαϊκή επιτροπή στην οποία απευθυνθήκαμε για οδηγίες και από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιών Συμβάσεων. Η εκστρατεία ενημέρωσης αφορά μόνο τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Το ποσό που θα διατεθεί σε αυτή τη φάση θα είναι περίπου 2 εκατ ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και πληρωμή αναδόχου. Στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση πολιτών».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη: Δύο παιδιά νοσηλεύονται σε ΜΕΘ


Στο «κόκκινο» τα κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας - Ποια μέτρα βρίσκονται εν ισχύ

Κοτανίδου: «Καμπανάκι θα είναι τα 500 κρούσματα για τρεις συνεχόμενες ημέρες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης