ΑΧΕΠΑ: Βοηθάμε όπου υπάρχει ανάγκη, από τις ευπαθείς ομάδες μέχρι τους στρατιώτες στον Έβρο

ΑΧΕΠΑ: Βοηθάμε όπου υπάρχει ανάγκη, από τις ευπαθείς ομάδες μέχρι τους στρατιώτες στον Έβρο

Ανδρέας Ζαπουνίδης: Ο Θεσσαλονικιός επικεφαλής της ΑΧΕΠΑ Καλαμαριάς μιλά για το έργο της ιστορικής οργάνωσης, που έχει έδρα την Αμερική και μετρά σχεδόν 100 χρόνια ιστορίας

axepa1
Ο Ανδρέας Ζαπουνιδης είναι ένας ένας νέος αντρας με πάθος του την προσφορά και οπλο του την πίστη ότι με ουσιαστικές παρεμβάσεις βοήθειας και ενισχυσης μπορει να μπει ενα μικρο λιθαρακι για να γίνει ο.κοσμος καλυτερος.

Πρωην στρατιωτικός ο ιδιος, με αναπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς, βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο επικεφαλής της ομογενειακής οργανωσης της Καλαμαριάς "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος".

Μιλά για τη δράση, τις πρωτοβουλιες και την.ουσιαστική προσφορά που ενίσχυσε ομάδες ευπαθείς, ειδικοτερα τη δύσκολη αυτη εποχή που διανύουμε με την πανδημία.

"Το όραμα ξεκινησε πριν περιπου εναν αιωνα, από οκτω Ελληνοαμερικανικους που θελανε να δωσουν το στιγμα τους διατηρώντας τους μεταξυ τους δεσμούς και προασπιζοντας τα συμφέροντα της ελληνικης ομογένειας στην Αμερική.
Οι Ελληνες τοτε της Αμερικης θεωρούνταν παρεισακτοι, θυματα ενος ιδιοτυπου ρατσισμου που τους απομωνονε απο την περαιτερω δραση τους σε ολα τα επίπεδα. Σιγα σιγα και μετα απο περιπου δεκα χρονια εντάσσεται δυναμικά κσπου στη δεκαετία του 30 και το γυναικειο τμήμα και η ομάδα επεκτείνεται.

Ετσι απο την Αμερική η φωνη της ομογενειας εξσπλωνεται παντού. Καναδας, Αυστραλία, Ευρώπη και βεβαια φτανει και στην Ελλάδα. 

Κλείσιμο
axepa3


Η οργάνωση ξεκάθαρα κινείται σε ενα πλαίσιο που θελει να δωσει ουσιαστικο κοινωνικό στιγμα και σε βασικούς πυλώνες που την προσδιορίζουν μέχρι σήμερα. Φιλανθρωπία, Ελληνισμός, Εθελοντισμός, Προσωπική και Οικογενειακή Αριστεία και Εκπαίδευση.

Στα γραφεία μας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης κάνουμε πραξη ολα τα παραπάνω. Ειμαστε κοντά σε ολους οσους έχουν ανάγκη, με δεδομένο ότι σε δυσκολες περιοδους οπως αυτές των τελευταίων χρόνων δυσκολεψανε πολυ ρα πράγματα αλλά δε μένουμε μονο εκει, είμαστε στις επαλξεις και σε θέματα προβολης, διαδοσης και προάσπισης του Ελληνισμού.
Τελευταία μας μεγάλη δραση η στήριξη που παρειχαμε σε υλικά πρώτης αναγκης, για τους στρατιώτες που βρεθηκαν στον Έβρο. Και δε σταματάμε, συνεχιζουμε.

Επιπλέον στην περιοδο του κορωνοιου διαθεσαμε ειδη πρωτης ανάγκης σε ευπαθεις ομαδες. Για μας η προσφορα ειναι ζητημα δε θα πω απλά αρχής αλλα αυτονόητης υποχρέωσης στον Ελληνισμό οχι μονο.εδω αλλά όπου μας χρειαστούν", σημειώνει ο κ. Ανδρέας Ζαπουνιδης Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Καλαμαριας "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος".

axepa4


Ειδήσεις σήμερα

«Το τεράστιο στήθος μού καταστρέφει τη ζωή» λέει 20χρονη Βρετανή και απευθύνει έκκληση για βοήθεια

Τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία: Η ΕΜΑΚ βρήκε τον 62χρονο στην Καστανιά Καρδίτσας

Ξαναμοιράζεται η τράπουλα στη Λιβυή - Τι σηματοδοτεί η παραίτηση Σάρατζ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης