Κακοκαιρία Ιανός: Η Λαμία στη δίνη του κυκλώνα - Έκλεισε ο δρόμος προς το νοσοκομείο

Κακοκαιρία Ιανός: Η Λαμία στη δίνη του κυκλώνα - Έκλεισε ο δρόμος προς το νοσοκομείο

Μεγάλες ζημιές στις υποδομές της Δυτικής Φθιώτιδας - Φόβοι για τον Σπερχειό ποταμό -  Κλειστός σε πολλά σημεία ο δρόμος Λαμίας - Καρπενησίου - Μεγάλες ζημιές εντοπίζονται στα χωριά Λιανοκλάδι, Ζηλευτό, Καστρί, Γραμμένη, Παλιούρι, Λουτρά Υπάτης, Μεξιάτες και Στύρφακα 

20200918_231821-750x563
Ιδιαίτερα τρομακτικές είναι πρώτες καταγραφές από τις ζημιές που άφησε πίσω του ο «Ιανός» στην Λαμία, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την άντληση νερών από πλημμυρισμένα υπόγεια.

Ο δήμαρχος Λαμίας, Θύμιος Καραΐσκος, βρίσκεται στους δρόμους από το μεσημέρι, μαζί με τον μηχανισμό του δήμου και βαριά χωματουργικά μηχανήματα. «Δίνουμε προτεραιότητα στις ανθρώπινες ζωές» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Δεν έχει όμως τίποτα τελειώσει ακόμα. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και η νύχτα είναι μακριά» σημειώνει με το βλέμμα στον Σπερχειό ποταμό, αλλά και σε χειμάρρους γύρω από την Λαμία, που στο παρελθόν έχουν δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα.




Σε αρκετά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας έχουν νοιώσει για τα καλά στο πετσί τους το αποτύπωμα του «Ιανού», καθώς καταστράφηκαν υποδομές οι οποίες λύγισαν στη τεράστια ορμή των υδάτων.

Ο δρόμος Λαμίας - Καρπενησίου, λαβωμένος σε αρκετά σημεία, παραμένει αποκλεισμένος, και η συγκοινωνία προς το Καρπενήσι γίνεται μέσα από διάφορους βοηθητικούς δρόμους που μπορέσαν να ανασάνουν. Πολλά χωριά παραμένουν στο σκοτάδι, μετά από συνεχόμενες διακοπές του ρεύματος όλο το απόγευμα.

Κλείσιμο
Οι μεγάλες ζημιές εντοπίζονται στα χωριά Λιανοκλάδι, Ζηλευτό, Καστρί, Γραμμένη, Παλιούρι, Λουτρά Υπάτης, Μεξιάτες, Στύρφακα κ.α.. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα συγκεκριμένα χωριά έχει μεταφερθεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, χωματουργικά μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας που έριξαν το βάρος κυρίως σε απεγκλωβισμούς.

Η Λαμία στο μάτι του κυκλώνα

Νέος συναγερμός χτύπησε μετά τις 10 το βράδυ γύρω από την Λαμία και ιδιαίτερα στην βόρεια πλευρά της, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται περισσότερο στα ανατολικά και βόρεια της πόλης.

«Θα είναι μακριά η νύχτα» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καρακάτζας, καθώς δέχεται νέα μηνύματα για εγκλωβισμό οχημάτων στο χωριό Λυγαριά στα βόρεια της Λαμίας, όπου φούσκωσε ένας χείμαρρος που διέρχεται από εκεί. Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό για πλημμύρες και ανατολικά της Λαμίας, και προς την περιοχή της Στυλίδας.

Όπως μεταδίδει το laminow.gr, mεγάλα προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση που έπεσε μετά τις 10:00 το βράδυ στη βόρεια πλευρά της πόλης και πιο συγκεκριμένα από το σημείο της διασταύρωσης προς Αγριλιά και για περίπου 150 μέτρα.

Ο μεγάλος όγκος νερού γέμισε το κοιλο κομμάτι που υπήρχε στο ύψος του υποσταθμού της ΔΕΗ για περίπου 150 m με αποτέλεσμα δύο οχήματα ΙΧ τα οποία επιχείρησαν να περάσουν να εγκλωβιστούν στα νερά. Αμεσα επενέβη η πυροσβεστική υπηρεσία η οποία κατάφερε να απεγκλωβίσει και να απομακρύνει τους οδηγούς ενώ η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στο ύψος της διασταύρωσης προς Αγριλιά.

Η πρόσβαση στο νοσοκομείο Λαμίας γίνεται από το πίσω μέρος για την ώρα ( από Π.Ε.Ο ΛΑΜΙΑΣ – ΔΟΜΟΚΟΥ)

Δείτε φωτογραφίες από το  laminow.gr
20200918_231811

Ακριβώς στις 22:00’ το βράδυ της Παρασκευής (18/9) η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα για ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Λαμίας.

Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας:

119732796_246526156714719_6927703818331074896_n



Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Όλα τα νέα μέτρα για το Λεκανοπέδιο, «ανοιχτή» η επαναφορά των SMS

Νέα τουρκική NAVTEX για έρευνες του Barbaros στην Ανατολική Μεσόγειο

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης