Λέκκας: Αν ο κυκλώνας μπει σε χερσαίο χώρο θα αποφορτιστεί σταδιακά

Λέκκας: Αν ο κυκλώνας μπει σε χερσαίο χώρο θα αποφορτιστεί σταδιακά

«Όταν κατευθυνθεί προς την νότια Πελοπόννησο, πολύ φοβάμαι ότι θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο», δήλωσε για την πορεία του κυκλώνα ο καθηγητής

Efthimis_Lekkas
Για τον μεσογειακό κυκλώνα και τις πιθανές πορείες που θα ακολουθήσει μίλησε ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας.

Έντονα φαινόμενα για τις επόμενες 48 ώρες αναμένονται σύμφωνα με τον κ. Λέκκα τα «οποία δεν μπορούμε να καθορίσουμε γεωγραφικά που θα εκδηλωθούν» αφού το φαινόμενο ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση.

Σημείωσε, μιλώντας στο Mega, ότι το να κατευθυνθεί νότια δεν είναι μια ευνοϊκή εξέλιξη καθώς «αν ερχόταν προς την Αττική, από χερσαίες δηλαδή περιοχές, θα αποδυναμωνόταν πολύ το φαινόμενο. Όταν περνάει από χερσαίες περιοχές αποφορτίζεται και στο τέλος αποσβένεται τελείως».

«Όταν κατευθυνθεί προς την νότια Πελοπόννησο, πολύ φοβάμαι ότι θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Αν είναι ακριβώς στην ακτογραμμή ενισχύεται από την θαλάσσια μάζα, κι αποφορτίζεται με έντονο τρόπο στον χερσαίο χώρο, θα έχουμε δηλαδή έντονα φαινόμενα στην Πάτρα, την Κυλλήνη, την Ζαχάρω, την Κυπαρισσία και την Μεθώνη» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

«Αν ακολουθηθεί αυτό το δρομολογίο θα έχουμε φαινόμενα όπως αυτά πέρυσι το καλοκαίρι στην Χαλκιδική. Αν έμπαινε εγκάρσια σε χερσαίο χώρο θα αποφορτιζόταν σταδιακά», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 359 τα νέα κρούσματα, τα 212 στην Αττική - 9 θάνατοι

Κακοκαιρία Ιανός: Το φαινόμενο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα - Ποιες χρονιές είχε σημειωθεί κυκλώνας

Φρίκη στη Ρωσία: Παιδόφιλος βίασε και τεμάχισε δυο ανήλικες αδερφές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης